geluk – 02

img_1539

In een vorig logje beloofde ik om iets te schrijven over een tweede bericht dat mij  bij GELUK bracht, namelijk één van coach Jan met zeven tips naar (nog) meer eigenliefde.  

Op de vrouw/man af vraagt Jan: Hoe was jouw week? Genoten van de eerste zonnestralen?
En … als jij helemaal gelukkig zou zijn met jezelf, als je jezelf 100% graag zou zien, … zou jij dan doen wat je nu soms doet?
Hij verwees naar afgelopen week, naar valentijn en zijn artikel over eigenliefde. Hij eindigt met de uitnodiging voor een reactie. Wel hiér komt het coach Jan!

Ik onderschrijf jouw stelling: “Eigenliefde is de kern van vreugde, om te kunnen genieten van jouw leven. Het is onmogelijk om plezier te ervaren, om geluk te ervaren, als je jezelf niet graag ziet of als je geen vrede hebt met jezelf.”

Zoals ik ook akkoord ga met: “Jij kunt ervoor kiezen om iets ruimte te geven. Je bent dus aan zet… Jij kunt ervoor kiezen om iets te doen. Het geeft je de kracht om iets te ondernemen in plaats van af te wachten totdat het misschien komt.”

Ben ik daar de voorbije week in geslaagd?  Even checken!
👍Tip 1: leef aan 80 % – ik kon deze week vertragen … en nam zelfs tijd om een boek te lezen voor ik ging slapen
👍Tip 2: sta stil bij wat je nu hebt en ontwikkel dankbaarheid – was de gemakkelijkste tip!
👍Tip 3: geef ruimte aan wat er nu is – er was iets niet zoals ik het wilde … ik gaf het ruimte  (dat lukte) zonder het direct anders te willen (lukte met enige moeite)
👍Tip 4: geef ruimte aan je gevoelens, je emoties – dat lukte mij maar… niét in het bijzijn van anderen (er is dus nog werk aan de winkel!)
👍Tip 5: wees trouw aan jezelf – ik zei JA zegt tegen mezelf en liet me niet ompraten door de ander (‘k hoop dat dit mij ook op langere termijn lukt).
👍Tip 6: laat jezelf verwennen – ik wil volmondig JA zeggen maar ik geef toe … ik voelde mij zo verlegen als een puber toen ik onverwacht – in aanwezigheid van een publiek – een compliment kreeg
☺️Tip 7: gezond eten en bewegen – oh wat heb ik gesnoept de voorbije week (echter … ik heb bewust gesnoept, dat maakt wat goed!).

Alle gekheid op een stokje (wat de laatste tip betreft), ik blik terug op een week vol van zachtheid en zelfzorg, met andere woorden … een week vol liefde voor mezelf:

  • zaterdag 11 februari – tijdens de herbrondag voor de vrouw – stapte ik in een bad vol sensualiteit en hartenergie (1)
  • zondag 12 februari –  volle maan – ik slaap als een roos sinds ik aan de slag ging met een oefening die mij tijdens de herbrondag werd aangereikt
  • dinsdag 14 februari – bij 7° C geniet ik samen met mijn schat van de eerste zonnestralen én warme erwtensoep als valentijn-lunch in ons huurtuintje
  • woensdag 15 februari – verbinding (2) was het thema van vivapo’s SchrijfNest en van mijn villanelle die ik ’s avonds schreef (3)
  • donderdag 16 februari – ik voelde mij tijdens de workshop Zachtheid, een sleutel tot geluk (4) omhuld met een waas van zachtheid; het bracht mij bij de meest kenmerkende kwaliteit van een  ziele-maatje dat vandaag 68 jaar zou geworden zijn(5)
  • vrijdag 17 februari – in de namiddag viel Heilige Eenheid in mijn kaarten voor de Reiki cirkel en ’s avonds genoot ik in het Ontdekkingshuis van een Sound Healing
  • zaterdag 18 februari – in de rust van het het Huis van Nabijheid maakte ik mijn Volle Maan Collage en schreef hierbij enkele pantoums (6).

Die liefde voor mezelf – zelf benoem ik het als zelfzorg – bracht mij bij geluk én zette mij aan tot … schrijven. Hieronder enkele uittreksels (1-3) en nieuwe teksten.

(1)
… Hartenergie verbindt negen vrouwen
open of dicht gevouwen.
… Golvende bewegingen als ebbe en vloed.
Zachte aanraking of reflexologie aan mijn voet.

(2)
… verbondenheid
in het delend inspireren
ons hart openen
en aandachtig
luisteren

(3)
… Je staat in je zachte kracht
als een vrucht met pit.
… Jouw adem verbindt hemel en aarde
met je hart als scharnier.

(4) Na de workshop zachtheid sleutel tot geluk schreef ik een eerste tanka voor Lieve en een tweede tanka voor mezelf

energie van de
beuk en de rozenbottel
herinneren mij
aan jouw krachtige zachtheid
en jouw liefdevolle hart

zachtheid de sleutel
tot een vergevende kracht
die mij kan helen
en onzegbare woorden
tot liefde transformeren

©vivapo – 16/2/2017

(5) Ik had voor dag en dauw reeds een spiegel-elfje geschreven; na de workshop heb ik het herwerkt:

Lieve
vandaag voel
ik mij verbonden
met jou en jouw
inspiratiebron
inspiratiebron
die mij gaandeweg de
natuur en mijn
natuur liet
ontdekken
©vivapo – 16/2/2017

(6) zie een volgend logje.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 19 februari 2017

10 gedachten over “geluk – 02

    1. Dank voor jouw reactie Jan. Voor alle duidelijkheid … dit is een momentopname. Ik voel mij dankbaar voor wat mij de voorbije week toeviel; vrijblijvend is het voor mij echter niet.

Reacties zijn gesloten.