zeswoordenverhaal – lijnen

schermafbeelding-2017-02-08-om-20-29-28

Lijnen verraden wallen, bastions en walgrachten

Deze week is het thema van Marion Driessens’ schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: lijnen.
Ze nodigt uit om je te laten inspireren door een foto of afbeelding en om daar een verhaal bij te schrijven

Mijn zes woorden verhaal werd geïnspireerd door de Stiltewandeling die ik deze voormiddag heb begeleid in het Fort van Beieren te Koolkerke (Brugge).

Het Fort van Beieren is Vlaanderens best bewaarde vesting uit de Spaanse Successieoorlog. Het werd waarschijnlijk in 1705 opgericht door Franse troepen. Het stervormige fort had een vierkant middenplein, een aarden omwalling met vier bastions, een binnengracht met ravelijn, een tweede aarden omwalling en een buitengracht. Door het geleidelijk verlanden van de grachten kreeg het zijn huidige uitzicht: een grotendeels bebost stukje natuur, waarin de wallen en grachten nog goed zichtbaar zijn. Eén bastion en een deel van de tweede omwalling, het zogenaamde glacis, werd in 2013 in de oorspronkelijke staat hersteld. (Bron)

Bron afbeelding

15 gedachten over “zeswoordenverhaal – lijnen

  1. Dank je Matroos. Toch even iets recht zetten. Het Fort van Beieren en het Minnewater liggen allebei in Brugge maar héél ver van elkaar verwijderd.

   1. Maar wij hebben de hele stad door gesjouwd en gefietst.De havenmeester gaf ons routes en tips.Het fort ligt wat aan de buitenkant inderdaad,kilometertje of 5 lopen zoiets.Er is weinig van te zien het is meer een soort bos.Het zou gedeeltelijk weer wat hersteld worden vertelden ze toen.

   2. Inderdaad, JIJ hebt het bij het rechte eind Matroos. Ik ben verwonderd dat niet-Bruggelingen dààr naar toe rijden want het is – zelfs bij de Bruggelingen – niét gekend en dus … rustig.
    Dat is één van de redenen waarom ik voorlopig dit domein kies voor de stiltewandelingen. Binnenkort zullen we er ook schapen en koeien zien grazen. Dat het domein heuvelachtig is – het wordt soms de Brugse Ardennen genoemd – is een afwisseling tijdens het stappen én neem ik mee in het ‘met bewuste aandacht’ stappen.
    Nu is er veel meer te zien sinds het bastion en de tweede omwalling in ere werden hersteld. Zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken (met de fiets) bij een volgend bezoek aan Brugge.
    Een hartelijke groet, viviane

 1. mooie en originele invulling….. als ik aan Boertange gedacht had had ik een soortgelijke invulling gehad maar mijn gedachten ging naar mijn kledingkast die gevuld is met 95% te groot spul 😉

 2. Intrigerend hoe een vage lijn een aanwijzing kan zijn van een wereld onder de grond. Een vroegere wereld, waar veel anders was en toch ook veel hetzelfde. Wat een originele invulling, Viviane!

Reacties zijn gesloten.