chimes en kabouters

chimes

een toontje lager
bij boventoon
met gesloten ogen
gedragen

bij boventoon
kom ik thuis in mijn lijf
gedragen
mijn hart resoneert

kom ik thuis in mijn lijf
herinnering ontwaakt
mijn hart resoneert
kabouters in vol ornaat

herinnering ontwaakt
klingelende chimes
kabouters in vol ornaat
voor hun taak paraat

klingelende chimes
met gesloten ogen
voor hun taak paraat
een toontje lager

©vivapo 25 januari 2017

Gisteren vond het eerste ligconcert plaats in Boventoon’s nieuwe stek te Torhout. Tijdens een ligconcert wordt de tijd even stil gezet en krijgt iedereen de ruimte en tijd om in een rustige sfeer contact te maken met zichzelf.

Afwisselend worden de volle, warme klanken van meer dan 50 klankschalen vergezeld van zachte klanken van bel, chimes, tingsha’s, monochord, oceandrum, fluit,.. Ondergedompeld in een klankbad, word je als het ware aangeraakt door klank, waardoor alle cellen in je lichaam gaan trillen. Harmonische klanken en trillingen brengen je terug in balans, zowel fysisch als emotioneel. Een wonderlijke sensatie, elke keer weer anders!

En dat was gisteren ook het geval. De plekken in mijn lijf die gewoonlijk de meeste aandacht vragen tijdens zo’n ligconcert, gunden mijn hart en mijn linker knie een voorkeursbehandeling.  Ik kon niet anders dan met en naar mijn hart luisteren. Toen de chimes (*) ten tonele verschenen gebeurde er iets bijzonders.  Deze ervaring verwoordde ik bij mijn thuiskomst in een gedicht dat ik graag op Gedichtendag online zet.

Boventoon organiseert in heel Vlaanderen ontspannende ligconcerten met klankschalen en gongs. Misschien ontmoeten we elkaar daar.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 26 januari 2017

(*) Chimes
Deze kleine windbelletjes zijn niet alleen een streling voor het oog, maar vooral voor het oor. Eén voor één produceren ze een ongelooflijk lief samenspel van feeërieke melodieën en klanken.
bron

7 gedachten over “chimes en kabouters

  1. Ik denk dat wij mekaar daar ooit eens tegen het lijf zullen lopen… ik maakte tot hiertoe in mijn leven nog maar twee klankschaal events mee…

    Na jouw ervaring vraagt dit wel naar meer.

    Liefs

Reacties zijn gesloten.