commitment – n° 11 – 01

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op 7 januari 2017 liet ik mij door dit schilderijtje van mijn echtgenoot inspireren voor een Japans gedicht én voor het gedicht bevroren droom. Ik publiceerde ze toen samen op deze blog.

Omdat dit gedicht – dat ik als mijn allereerste gedicht betitel – past binnen de verbintenis die ik met mezelf aanging – meer bepaald  Commitment nummer 11 creatief samen werken met mijn partner en collega’s – publiceer ik het een tweede maal, weliswaar in een andere lay-out.

Ondertussen maakte ik reeds een tweede gedicht bij een ander werkje van Marc. Je leest er meer over in een volgend bericht.

bevroren droom

schimmen in de nacht
turen over zee
waden door water
zonder bagage

kijken niet om
laten alles
en niets achter
fluisteren

en luisteren
naar een boot
reikhalzen
naar het gedroomde land

©vivapo – 7/1/2017

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 20 januari 2017

foto: ©vivapo
schilderijtje: ©Marc Ghyoot

8 gedachten over “commitment – n° 11 – 01

  1. Prachtig Viviane, zowel het gedicht als de schilderij.
    Wat zo bijzonder is, is dat ik zo ongeveer hetzelfde thema gebruikte in mijn Japans gedicht…

  2. Ben ik bezig met mijn rondje en denk ik hier bij jou? Heej dat heb ik toch zopas ook al gezien, althans iets soortgelijks…. en ja hoor…. kijk maar: https://beekblog.com/2017/01/20/koude-vlucht/

    Ik weet niet eens of jullie elkaar volgen en dus ook niet wie van jullie de ander heeft geïnspireerd maar hoe triest de achtergrond ook…. de woorden van jullie zijn schitterend.

    1. Dank je Melody. Inderdaad wij kennen en volgen elkaar sinds deze zomer. De blog ‘grensgevallen’ is één van de tien blogs die ik actief volg; maar daarover kan je meer lezen in een logje dat bij mij reeds in ‘concept’ staat tot de tijd er rijp voor is.

Reacties zijn gesloten.