volle maan collage – januari – 01

img_1407

Collage
Maan van
de Langste Nacht.
Ik zie sprekende handen
en handen voor het hart.
Hoe gaat hartcoherentie in zijn werk?
We zijn hier voor vreugde en liefde.
Hierover wil ik schrijvend getuigen in mijn verhaal.
De kortste weg tussen twee mensen is een glimlach.
Deze wijsheid maakte Charlie Chaplin ons duidelijk in zijn verhaal.

Rood, ik besta; geel: ik sta in mijn zachte kracht.
Groen, ik heb lief; blauw, ik druk mij uit.
GAYATRI MANTRA: OM BHUR BHUVAH SVAH TAT SAVITUR
VARENYAM BHARGO DEVASYA DHIMAHI DHIYO YONACH: PRACHODAYAT.
Deze mantra wil ik opnieuw gaan zingen
en mediteren in de natuur,
mijmeren als een pelgrim,
en met plezier
mijn grenzen
verleggen.

©vivapo – 12/1/2017

Ik maakte gisteren – op Volle Maan van de Langste Nacht – deze collage in het kader van de ‘Volle Maan Collage-schrijven cursus’ van Vanessa Matthyssen (Zinderen).

Ik had deze keer een aantal tijdschriften klaar gelegd die – zo stelde ik plots vast – meer aandacht geven aan quotes dan aan sprekende afbeeldingen.  Ik werd mij bewust van mijn neiging om de tijdschriften op zij te leggen en naar het vertrouwde aanbod te grijpen.
Dit bewust zijn is voor mij reeds een pluspunt bij het maken van een collage: voelen, vertragen, kiezen. Opvallend hoe nà een keuze ook vertrouwen groeit. De tijdschriften hielden een aantal plaatjes in petto die mij wél aanspraken. Ik knipte, schikte en plakte ze tot deze collage.

Om mijn collage te lezen maakte ik gebruik van een dubbele sneeuwbal(*).

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 13 januari 2017

foto: ©vivapo

(*) De sneeuwbal bestaat uit 10 regels. Elke regel heeft een beperkt aantal woorden. De eerste regel heeft 1 woord, de tweede 2, de dede 3 … de tiende heeft 10 woorden. De regels kunnen samen een zin vormen of herhalingen bevatten.
Bron
In tegenstelling tot de e.d.i.t. vormen de woorden in een sneeuwbal niet noodzakelijk één zin per regel.

8 gedachten over “volle maan collage – januari – 01

 1. dag Viviane,
  Ik heb juist ook mijn collage gemaakt en een eerste stukje geschreven voordat ik jouw stukje las. Geloof het of niet, er zit synchroniciteit in. Je zult het wel lezen als ik het post.
  Een onzichtbare synchroniciteit is dat ik gisteren op een gedicht stuitte van Charlie Chaplin. Een gedicht dat hij schreef op z’n zeventigste verjaardag. Prachtige tekst. En nu zie ik op jouw collage zijn foto staan!
  Ik stuur je het gedicht per mail. Warme groet, chantal

  1. Wat een prachtig gedicht van Charlie Chaplin Chantal, ik kende het niet; dank je voor dit geschenk. En wat die synchroniciteit betreft … dit verwondert mij al lang niet meer; al maak je mij nu nog nieuwsgieriger naar jouw stukje… Een genegen groet, Viviane

 2. Wow wow wow, Viviane, jij zit duidelijk in een swingende flow… niet alleen vandaag, maar de voorbije dagen…

  Fijn je te lezen… en zo zie je het nog maar eens bevestigd: je intuïtie laat je nooit in de steek en dan bereik je hoge toppen.

  1. Van harte dank Nicole; ik druk mij in eerste instantie uit voor mezelf, het delen van wat ik uitdruk is een tweede stap in mijn groeitraject. Gelezen worden én dit ook als reactie op een bericht lezen … heerlijk (meegenomen). Een genegen groet,Viviane

Reacties zijn gesloten.