zes woorden verhaal – 2017

zeswoordenverhaal-2017-001

Deze week is het thema van Marion Driessens’ schrijfuitdaging voor het zeswoordverhaal met beeld: 2017. Ze nodigt ons uit om ons te laten inspireren door een foto of afbeelding en om daar een verhaal bij te schrijven

Mijn zes woorden verhaal

een glimlach delen doet liefde vermenigvuldigen

werd geïnspireerd door het wenskaartje dat ik met Kerstmis had gemaakt.

nieuwjaarskaartje2016-001

Met het verhaal achter het verhaal ontlok ik misschien bij jou een glimlach.

Misschien las je mijn eerste logje over Maurice – de rechtshandige echtgenoot van mijn vriendin Veronique – die uit pure noodzaak ging oefenen om met zijn linker hand te tekenen en te schilderen op papier, stenen en canvas. Eén van zijn favoriete onderwerpen waren dit jaar lachende sneeuwmannetjes.  Zijn werkjes kregen ondertussen reeds een bestemming, met uitzondering van de sneeuwmannetjes die ik voor dit kaartje heb gebruikt.

Sinds Maurice een uitlaatklep heeft gevonden voor zijn creativiteit heeft hij zijn glimlach terug gevonden. Die glimlach deelt hij met heel wat mensen, onder meer met Veronique en mij.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 28 december 2016

11 gedachten over “zes woorden verhaal – 2017

  1. Een mooi verhaal Viviane, en graag gelezen, dank u. ‘Smile a while, and while you smile another smiles and there are miles of smiles while you smile a while’ heb ik ooit eens gelezen 🙂 Blessings in het nieuwe jaar.

Reacties zijn gesloten.