twaalf elfjes

Wat een schitterend idee van Kristien Bonneure om een reeks van twaalf elfjes op haar blog te posten, één voor elke maand van 2016.

Ook zij zal volgend jaar verder elfjes blijven schrijven in haar nieuwe boekje, maar vooral met haar gouden pen die ze vorige zaterdag met glans heeft gewonnen in het Groot Dictee.

Als opsteker voor de leden van de FB-groep #366 elfjes in 2016 én voor de deelnemers aan vivapo’s SchrijfNest, herblog ik met veel genoegen haar twaalf elfjes.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 19/12/2016

kristien bonneure

Hoeveel heb ik er geschreven in 2016, vierhonderd? Meer dan een per dag. Vaak waren het observaties. Elfjes zijn een heerlijke manier om een dagboek bij te houden en je zegeningen te tellen. Elfjes zeuren zelden. Soms liep de zin als een lier. Soms waren er elf botsende woorden. Ik koos er twaalf uit, één voor elke maand. Niet representatief, want een jaar is een facetoog en sommige elfjes zijn privé. Dank aan Viviane Van Pottelberghe voor de inspiratie. Ik heb al een nieuw boekje voor 2017 en ik kreeg onlangs ergens een gouden pen…

Dat
is nu
al het derde
roodborstje dat met me
meewandelt.

Vader
schuift baby
onder prikkeldraad door.
Foto is onscherp en
beschamend.

Zoveel
kleuren van
mensen en bloemen
op het Beursplein. Samen
Brussel.

Hoe
rolt een
balletje van Iraaks
Koerdistan naar een Limburgs
kampement?

Oude
man vordert
traag met twee
krukken achter een oude
hond.

Langs

View original post 76 woorden meer

6 gedachten over “twaalf elfjes

      1. Ja hoor; ze heeft niet alleen een gouden pen, ze heeft ook een gouden stem (als journaliste op radio één, een Vlaamse zender, maar die kan je wellicht ook ontvangen in Zeeland).

  1. Klik na het woord “Langs” op “View original post 76 woorden meer” voor de overige elfjes van Kristien Bonneure.

Reacties zijn gesloten.