als eerbetoon … (2)

filename-9

Wie deze blog reeds een tijdje volgt herinnert zich misschien het logje dat ik op 2 december 2015 schreef als eerbetoon aan de wilskracht en het engelengeduld van Maurice, de man van mijn vriendin Veronique. Even in herinnering brengen …

Een speling van het lot zorgde er acht jaar geleden voor dat Maurice in zijn creatieve vaardigheden plots werd gekortwiekt. Zelfs in zijn muzikaal talent werd hij gefnuikt toen hij zijn rechter been, voet, arm, hand en vingers niet meer zelf kon aansturen omdat zij eigenzinnig een eigen leven gingen leiden en andere bevelen opvolgden dan de zijne. De wereld en zijn gezichtsveld zagen er letterlijk en figuurlijk totaal anders uit…

Maurice bleef echter niet bij de pakken zitten.  Hij stelde zijn linkerhand op de proef door dagelijks te oefenen met krijt op een zwart schoolbord en met schrijf-, teken- en schildergerief op ander materiaal. Pinterest werd zijn grote inspiratiebron.  Hij maakte er kennis met nieuwe materialen en waagde het er op om hiermee aan de slag te gaan.  Veronique kreeg een verlanglijstje mee naar Huis Van Loocke (Brugge) en leverde dit met veel plezier af op het ‘atelier’ van Maurice.

Voor elk lid van de Brugse Hommelgroep In de Claere Maene heeft hij ondertussen een kerst-attentie gemaakt. Op die manier  wil hij hen bedanken. Ook al zijn de mogelijkheden om muziek te maken voor hem heel erg beperkt, hij maakt nog steeds vol-waardig deel uit van de groep.

Veronique deelde mij mee dat Maurice veel opgewekter door het leven gaat, nu zijn creativiteit weer een uitweg heeft gevonden. Zijn werkjes toveren een glimlach op mijn gezicht, ook al ben ik geen sneeuwman.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 5 december 2016

 

Bron:
foto’s : ©vivapo
schilderijtjes: M@rcus

11 gedachten over “als eerbetoon … (2)

 1. geen woorden voor maar ik ben zo ontroerd als ik deze prachtige werkjes zie die met hart en ziel en vol-har(d)t-ing gemaakt zijn. I love it. Ik herinner me nog levendig het vorig bericht van een jaar geleden want toen reeds maakte mijn hart een sprongetje…<3

 2. Inderdaad een heel veerkrachtig verhaal dat getuigt van een wilskracht en een volharding èn een opnieuw kunnen genieten. Zowel voor ‘Maurice’ als voor ‘Veronique’ een heel grote proficiat en dat ze nog lang samen creatief kunnen blijven!

 3. Proficiat hoe jij jouw werkjes tot leven brengt. Een streling voor het oog.

  Je inspireert mij voor mijn eigen tekeningetjes.

  Al zelf eens gedacht om een account op Pinterest aan te maken? Mensen inspireren mensen hé!

  Tot nog meer van jouw mooie creaties!

  Nicole

  1. V. heeft een account op Pinterest dat door M. wordt gebruikt! Een goed idee om zijn werkjes daar te publiceren; M. haalt daar inspiratie maat publiceert zelden zijn werk (te bescheiden denk ik dan).

 4. Een prachtig verhaal Viviane. Het stemt hoopvol. Ik ben heel blij voor Maurice. Zijn werkjes zijn om bij weg te dromen… Heel mooi!

 5. Zo hatrtverwarmend mensen die ondanks alle tegenslagen blijven volharden in de hoop er toch nog wat van te maken Een welgemeende proficiat voor Maurice.Een .meer dan geslaagd mooi eerbetoon

Reacties zijn gesloten.