Dag van de Stilte – 07

dag-van-de-stilte

In een vorig bericht deelde ik reeds enkele ervaringen over Intimate Silence. De sterkste en meest verrassende ervaring had ik echter in de cel waar je trage post de wereld kon in sturen.  Ik voelde mij aangesproken door:

Briefschrijven.
Mailen, sms’sen … we doen het allemaal. Meestal haastig en vaak zonder veel aandacht. Hoe lang is het geleden dat je nog een brief hebt geschreven, dat je de tijd nam om rustig te zitten, en bij jezelf te rade ging om te zoeken wat je wou schrijven.  Een brief op papier is duurzaam, en misschien daarom ook zo waardevol. Geschreven woorden blijven en hebben meer gewicht dan vluchtige berichtjes.

Ik stapte niets vermoedend het kamertje binnen en sloot de deur. Op tafel lag dit bericht, blanco papier en blanco enveloppen.

img_0522img_0523

Ik schreef een heel korte brief. Ik had niet veel woorden nodig om te schrijven wat ik echt belangrijk vond. Ongelofelijk hoe diep ontroerd ik was door het schrijven van de brief die ook de bestemmeling zou bereiken.

14882175_1160096177405463_750585603073392729_oIk ben nog steeds verwonderd dat ik de brief in de enveloppe heb gestopt en de enveloppe in deze stille brievenbus heb gedeponeerd.

img_0526
Ik bleef nog even in stilte zitten, tot mijn tranen waren gedroogd.  Ik opende de deur, verliet deze bijzondere stille plek en was net op tijd voor een workshop verder op de gang.  Maar daarover later meer.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 12 november 2016

Bron
afbeelding en voorlaatste foto: Vorming+ MZW
overige foto’s: vivapo

 

6 gedachten over “Dag van de Stilte – 07

 1. Ook een heel goede manier om bepaalde gebeurtenissen in je leven een plaats te geven… of om je hart te luchten. Echt een plaats (een zen kamer) zonder tierlantijntjes waar je je volledig kan concentreren op de stilte en de brief.

 2. Een prachtig idee die stille brievenbus …
  Proficiat dat je de moed had woorden op te schrijven en ze ook daadwerkelijk te posten! De energie die vrij komt bij het schrijven richt zich sowieso ten goede naar jou, ongeacht de (eventuele) respons op je brief.

  1. De energie die vrij kwam en mij ten goede kwam heb ik ervaren.
   Respons kwam er niet rechtstreeks (ik verwachtte dit ook niet).
   Er kwam echter wél energie vrij bij de bestemmeling…
   Ik laat los hoe het verder loopt.

 3. Oei, wel heel ingrijpend…brieven schrijven heb ik altijd fascinerend gevonden.;inderdaad je neem je tijd. Ik zou niet geweten hebben naar wie schrijf ik nu! Een verhaal-apart!!

Reacties zijn gesloten.