een dag vol verwondering – 01

Na iedere workshop Mijmeren op papier – schrijvend naar kunst kijken kunnen de deelnemers hun mijmeringen delen op een speciale pagina. Dit was het geval voor de schrijfworkshop op 3 juli10 juli17 juli, 24 juli en nu ook 31 juli.Op deze laatste pagina vind je voorlopig enkel sfeerfoto’s in afwachting van de schrijfsels van de zes deelnemers.

De rode draad doorheen de schrijfopdrachten was deze keer verwondering. Deelnemers lieten zich door een wonderlijke vriend begeleiden bij het bezoek aan de tentoonstelling en bij de keuze van een werk dat hen raakte en het voorwerp zou uitmaken van hun mijmeringen op papier. Zij schreven onder meer een woordgedicht, drie rondgedichten na evenveel open zinnen en een brief. 

Verwondering was er ook tijdens het delen van de rondgedichten, niet alleen bij de deelnemers maar ook bij de kunstenaar zelf.  Sabine liet zich raken door de woorden die uit de pen van de deelnemers waren ontsproten. De deelnemers waren dan weer ontroerd door de toelichting van de kunstenaar die hun aanvoelen van het kunstwerk bevestigde.

Dit kunstwerk van Sabine Pauwaert inspireerde mij voor één rondgedicht.P1010824

sensuele
Japanse vrouw
sereen verstuift zij
geur van seringen
haar sierlijke kimono
omhult haar
vrouw-zijn

©vivapo – 31/7/2016

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 31 juli 2016

kunstwerk: Sabine Pauwaert
foto: vivapo

3 gedachten over “een dag vol verwondering – 01

Reacties zijn gesloten.