een dag vol ontroering – 03

Als je met pen en papier iets opschrijft, maak je op een heel essentiële manier verbinding met jezelf.

Oh wat ben ik blij met deze wijze woorden van de Israëlische acteur en journalist Yuval Abramovitz.  Deze auteur heeft trouwens nog wat meer wijze woorden neergepend in het boek ‘De Lijst’, een variante op de bucketlist – maar daarover later meer!Zo-even heb ik een pagina aangemaakt voor (koppelingen naar blogs met) de schrijfsels van enkele deelnemers aan de workshop Mijmeren op papier – schrijvend naar kunst kijken van zondag 17 juli 2016.  Als ik herlees wat deze vrouwen met pen en papier hebben opgeschreven dan word ik heel stil, heel dankbaar ook.

13692489_1779645025611554_2899450535913576361_nTot drie keer toe heb ik dankbaar gebruik gemaakt van de tentoonstelling kracht OntpOpt om schrijvend naar kunst te kijken.  Ik vang nog steeds reacties op van vrouwen (tja, mannen voelen zich blijkbaar niet aangesproken) die op 3 of 10 juli hebben deelgenomen en nu nog de vruchten plukken van de verbinding met zichzelf.

Voor de twee laatste workshops (24 en 31 juli) verplaatsen wij ons naar het Expo-huis in tVaartje. Dan vormen de werken van kunstenares Sabine Pauwaert en haar dochter fotografe Isabel Allaert het decor en het onderwerp voor onze mijmeringen op papier.

Ik mocht trouwens vandaag opnieuw getuige zijn van Sabine’s begeleiding van het kinderatelier in de natuur. Ik liet mijn ontroering toe toen ik enkele uren later Sabine zag afscheid nemen van de kinderen en ‘hun’ kunstwerk. Vol verwachting kijk ik al uit naar de namiddagworkshop Papierwonderen die Sabine op 24 en 31 juli zal begeleiden, onder meer voor wie deelnam aan Mijmeren op papier in de voormiddag.

Terug naar de schrijfworkshop van gisteren. Na afloop reeg ik een aantal spiegelelfjes aan elkaar. Ze spreken voor zich, al zocht ik aanvankelijk naar woorden om mijn ervaring over de workshop weer te geven.

ik
vind even
de woorden niet
om mijn gevoelens te
verwoorden
***
verwoorden
wat mij vandaag toeviel
ontroering, ontmoetingen, ervaringen
dankbaarheid voel
ik
***
ik
draag in
stilte die dankbaarheid
mee in mijn hart
mijmerend
***
mijmerend
op papier
maakten zeven vrouwen
vandaag schrijvend verbinding met
zichzelf

©vivapo-17/7/2016

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 18 juli 2016

foto1: ©Suzy Debuck
overige: vivapo

3 gedachten over “een dag vol ontroering – 03

Reacties zijn gesloten.