kracht OntpOpt – 01

kracht ontpopt

Kracht OntpOpt is een sociaal-artistiek project dat de groeiende polarisering in de maatschappij aan de kaak wil stellen. We leven in een maatschappij waar het wij-zij denken alomtegenwoordig is. Er heerst angst bij de mensen en er komt onnoemelijk veel op ons af. Het onbekende maakt mensen erg ongerust. Dat gevoel is wat alle deelnemers en coaches gedurende Kracht OntpOpt heeft verbonden.
Kracht OntpOpt heeft tientallen mensen uit alle lagen van de bevolking bijeen gebracht. Kracht OntpOpt toont kunstwerken van Belgen en niet-Belgen, ouderen en jongeren, zieke en gezonde mensen, mensen met een job en zonder job, met of zonder een beperking of diploma. Het project heeft hen een unieke spreekbuis geboden.
De deelnemers van Kracht OntpOpt waren aanvankelijk erg gereserveerd en verscholen zich achter een olifantenhuid, zoals de baseline van dit project het noemt. Ze kwamen beeldhouwen, boetseren, schilderen, schrijven of poseren. Gaandeweg gaven ze ook een stukje van zichzelf bloot en lieten ze de olifantenhuid vallen. Die maakte plaats voor kippenvel.
De tentoonstelling van Kracht OntpOpt is een eindresultaat, maar geen eindpunt. De organisatoren willen als trekkers de gevoelige snaar blijven raken. Ze willen mensen laten nadenken en blijven prikkelen, zodat de ‘zij’ verdwijnt en de ‘wij’ centraal komt te staan.
Link naar publicaties van Kracht OntpOpt

Deze boeiende tentoonstelling loopt nog tot eind september in tVaartje te Lissewege.

P1010198Deelnemers aan Mijmeren op papier lieten zich raken door één van de kunstwerken op deze tentoonstelling tijdens de workshop Schrijvend naar Kunst kijken.

In een volgend bericht kan je daar meer over lezen.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 10 juli 2016

Bron foto en kadertekst

 

 

10 gedachten over “kracht OntpOpt – 01

 1. Lieve Viviane, ik heb oprecht genoten van jouw workshop vandaag. Prachtig hoe jij het gebeuren vorm geeft en begeleidt. Geweldig goed! Je mag terecht trots zijn op jezelf. Zeker voor herhaling vatbaar. Morgen zal ik mijn logje plaatsen met elfje en sprinter van vandaag. Ik kom zeker terug bij jou! Het was een heel inspirerende middag. Hartelijk, hartelijk dank Viviane!

  1. Bea, ik geniet zelf ook nog na van de workshop van deze morgen. Zo’n workshop staat of valt met de openheid, creativiteit en vertrouwen van de deelnemers. Voor mij was het een zondag om U tegen te zeggen.
   Komt daarbij: een blogger in levende lijve mogen ontmoeten … wat een geschenk.
   Weet dat ook jij van harte welkom bent op de reünie van elfjes-schrijvers te Brugge op 4 september.
   Een hartelijke groet en tot ziens!

 2. Wat een publiciteit op je weblog voor het fantastische polderdorp Lissewege.
  Voor ons maar een trotje verwijderd van Brugge, en een regelmatige bestemming voor een gezonde wandeling langs het kanaal… (nadien terrasje onder de kerktoren)

Reacties zijn gesloten.