zes woorden verhaal – gastvrijheid

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kind op moeder’s schoot in Amersfoort

©vivapo – 18/5/2016

Marion Driessen van Doldriest bezorgt op geregelde tijdstippen een thema voor een 6WMB-uitdaging, een zes woorden verhaal met beeld. De opdracht: schrijf een verhaal in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Mijn laatste deelname dateert alweer van eind april want Marion genoot twee weken vakantie in het gastvrije Andalusië. Het leverde haar inspiratie voor het thema van deze week: gastvrijheid.

Mijn inspiratie vond ik dichterbij. Tijdens een korte vakantie aan het Veluwse Meer brachten we een bezoek aan Amersfoort, waar we door de gedaante van een lijvige man zonder hoed, die voor moeder speelt gastvrij werden verwelkomd. Wil je meer weten over dit kunstwerk klik dan op Geschiedenisleraar, want zo zou het beeld kunnen heten.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 18 mei 2016

Bron foto: Marcus Ghyoot

9 gedachten over “zes woorden verhaal – gastvrijheid

  1. Wat zit je daar mooi op een schoot. Een volwassene die op een grote schoot zit, dan lijkt die volwassene plots weer kind… Goed gevonden!

    1. Dank je Bea; het gaf een goed gevoel bij de start van onze verkenning van Amersfoort, voelde ik mij onmiddellijk hartelijk welkom.

    1. je maakt me wel héél nieuwsgierig … en die nieuwsgierigheid brengt een glimlach op mijn snoet …

Reacties zijn gesloten.