vivapo’s natuurbeleving inspireert

Week van de opvoeding A5.indd

In mijn vorig bericht schetste ik mijn verbazing toen ik las dat vivapo’s activiteiten door Vlaanderen worden aanzien als Inspirerende Activiteiten.

Elk jaar is het in Vlaanderen en Brussel van 16 tot en met 23 mei de Week van de Opvoeding. Tijdens deze week wordt ouderschap op een positieve manier in de kijker gezet.
Veel organisaties die werken met kinderen, jongeren en ouders organiseren dan activiteiten rondom het jaarthema.
In 2016 is dat ‘Opvoeden, af en toe eens diep ademhalen!’. Met deze boodschap willen we gezinnen aansporen om af en toe te zijn in plaats van te doen. Rust te nemen, te genieten van het moment.
Jouw organisatie of dienst heeft misschien niet direct te maken met opvoeding of ondersteuning van ouders en kinderen.
Maar het thema van dit jaar is wel te associëren met je werking of aanbod. Om die reden hebben we je website opgenomen op onze pagina met Inspirerende Activiteiten: www.expoo.be/inspirerende-activiteiten.

 

In de profielbalk_logo_wvdo_def
wordt de maandelijkse natuurbeleving voor volwassenen vervangen door een activiteit voor kinderen en hun (groot)ouders: Als kinderen lachen en naar stilte luisteren.

Wanneer?
Woensdag 18 mei van 14u tot 16u (aandacht: niét van 10u tot 12u)

Waar?
Afspraak om 13u55 aan de ingang van Hoeve Hangerijn*, Gemeneweideweg-Zuid 113, Assebroek/Brugge

lachwandeling-in-de-natuur     als kinderen naar stilte luisteren-2013

Wat?
Als kinderen naar stilte luisteren
 dan horen zij wonderlijke geluiden.
Als volwassenen als kinderen naar stilte luisteren dan worden zij deelgenoot van deze wonderen.

week-vd-opvoeding_symbool
Kinderen tussen 6 en 12 jaar die worden begeleid door een (groot)ouder maar ook volwassenen zonder kinderen zijn van harte welkom om tijdens een wandeling in een natuurlijke omgeving kennis te maken met het ‘geluid van de stilte’.

P1080393

Ze worden uitgenodigd om te spelen, te zingen en te lachen. Ze worden echter ook uitgenodigd om tot rust te komen en te luisteren naar de geluiden van de natuur: het geritsel van bladeren, het kabbelen van een beekje, het gezang van vogels, het gezoem van bijen, de muziek van de wind… en om aan de hand van kleine opdrachten de tijd te nemen voor oefeningen rond zintuigen, geluid en stilte.

Wat kost het?
GRATIS voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
De volwassenen die de kinderen vergezellen betalen nà de workshop een vrije bijdrage volgens het principe Pay What You Think It’s Worth (betaal wat je denkt dat dit voor jou waard is); dit wordt achteraf waarderen of waardebepaling achteraf genoemd (richtprijs: 6 euro).

Wat breng je mee?
Papier en schrijfgerief.
Kledij en schoeisel (wandelschoenen of laarzen) die aangepast zijn aan de weersomstandigheden.

Waar inschrijven?
Deze activiteit wordt georganiseerd door vivapo in samenwerking met het LDC ‘t Reitje.
Inschrijven gebeurt – uiterlijk op maandag 16 mei – rechtstreeks bij vivapo, op 0496 12 16 08 of 
vivapo@me.com

Wie begeleidt?
Viviane Van Pottelberghe, lach- en stiltecoach

*********

*Hoeve Hangerijn is een ontmoetings- en belevingshoeve waar mensen met en zonder beperking samen kunnen (be)leven, werken en ontspannen. De hoeve heeft een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie. Centraal in de dagelijkse werking van Hoeve Hangerijn staat de ontmoeting tussen valide kinderen, jongeren, volwassenen en mensen met een beperking. Samen voeren ze allerlei activiteiten uit in de boerderij omgeving met zorgzaamheid voor natuur, mens, plant en dier.
Alle activiteiten vinden plaats in een gezellige familiale boerderijsfeer. Dit unieke project is het resultaat van een samenwerking tussen Stad Brugge, de verschillende voorzieningen voor personen met een beperking, de buurtverenigingen en -scholen.
Daarnaast vinden er ook allerlei activiteiten en evenementen plaats.
Hoeve Hangerijn is ook een openbaar domein. Je kan hier ook simpelweg zitten, snoezelen, kijken, ruiken, voelen, ontmoeten en samen genieten van de rust in de prachtige natuur.
Op Hoeve Hangerijn is er een prikkelpad, dat wij tijdens deze stilte wandeling zullen volgen.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 27 april 2016

Bron afbeeldingen

Een gedachte over “vivapo’s natuurbeleving inspireert

Reacties zijn gesloten.