vivapo’s lachwandeling inspireert…

Week van de opvoeding A5.indd Meer info over deze afbeelding vind je onderaan dit bericht.

Ik wil het eerst hebben over het artikel dat ik zo-even las in het regionaal nieuws van Dilbeek.

DILBEEK – Dat lachen en wandelen gezond zijn, is algemeen geweten. In Dilbeek kan je beiden op 1 mei, niet toevallig de internationale dag van de lach, perfect combineren tijdens een ‘lachwandeling’.

Het concept van de lachwandeling is bijzonder eenvoudig. De deelnemers wandelen, stoppen af en toe om te lachen, en zetten hun wandeling vervolgens voort. “Wij lachen om iets, niet om iemand. Wij lachen omdat wij zin hebben om te lachen”, klinkt het bij de organisatoren. “Zo’n lachsessie geeft je opnieuw het gevoel van blijheid en vreugde van het jonge kind. Door de verschillende ‘oefeningen’ geraken wij uit de stress en de ‘kopzorgen’.”

Wie wil meewandelen door natuurgebied De Wolfsputten in Dilbeek is op 1 mei welkom vanaf 14u45 op de parking van Westrand aan de ingang van de muziekacademie. De wandeling vertrekt stipt om 15u en duurt ongeveer anderhalf uur. Lachcoachen Marie-Louise Deschepper en Jean Vandersmissen zorgen voor deskundige begeleiding.

Vooraf inschrijven hoeft niet. Voor de begeleiding betalen de deelnemers na de wandeling een vrije bijdrage volgens het principe ‘Pay What You Think It’s Worth’.

wiske en jean Jean en Marie-Louise aan de start van de wandeling

Om een aantal redenen voel ik me hier héél blij mee, liet ik mijn collega’s Jean Vandersmissen en Marie-Louise Deschepper weten.

Niet alleen was ik tot voor kort de enige lachcoach – opgeleid door de vzw Lachcademie van België – die lachwandelingen in de natuur begeleidde, blijkbaar heeft ook de formule vrije bijdrage volgens het principe ‘Pay What You Think It’s Worth’ navolging gekregen.

Sinds september 2015 werk ik met deze formule bij de lach- en stiltewandelingen die ik in de natuur begeleid.  Ik geef toe dat het voor de deelnemers moeilijker wennen was aan deze formule dan voor mij als begeleider.  Op hun verzoek heb ik een kleine toegeving gedaan, door ook een richtprijs te vermelden. Maar het blijft een vrije bijdrage.

IMG_3014

Op 14 maart 2016 mocht ik niet alleen Jean en Wiske verwelkomen op vivapo’s lachwandeling. maar ook de twee lachcoaches van de lachclubs Destelbergen en Gent. Luc Van Imschoot en Kris Broodcoorens begeleiden trouwens jaarlijks een lachwandeling in het centrum van Gent tijdens de Gentse Feesten. Ik nam daar in 2014 aan deel samen met enkele leden van vivapo’s lachclub.

 

Ik was echter het verbaasd te lezen dat vivapo’s lachwandelingen door Vlaanderen worden aanzien als Inspirerende Activiteiten.

Elk jaar is het in Vlaanderen en Brussel van 16 tot en met 23 mei de Week van de Opvoeding. Tijdens deze week wordt ouderschap op een positieve manier in de kijker gezet.
Veel organisaties die werken met kinderen, jongeren en ouders organiseren dan activiteiten rondom het jaarthema.
In 2016 is dat ‘Opvoeden, af en toe eens diep ademhalen!’. Met deze boodschap willen we gezinnen aansporen om af en toe te zijn in plaats van te doen. Rust te nemen, te genieten van het moment.
Jouw organisatie of dienst heeft misschien niet direct te maken met opvoeding of ondersteuning van ouders en kinderen.
Maar het thema van dit jaar is wel te associëren met je werking of aanbod. Om die reden hebben we je website opgenomen op onze pagina met Inspirerende Activiteiten: www.expoo.be/inspirerende-activiteiten.

Doorklikken op deze link en verder op lachyoga bracht mij uiteindelijk bij de website van vivapo’s lachclub.
Meer info over lachyoga tijdens de Week van de Opvoeding vind je in een volgend bericht.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 27 april 2016

Bron afbeelding 1
Bron afbeelding 2
Bron foto’s: archief vivapo

 

3 gedachten over “vivapo’s lachwandeling inspireert…

  1. Kijk Viviane, blij te lezen dat er mensen zijn die zich inzetten voor de lach. Wat een mooi initiatief lijkt me dat. Ik zie zo weinig lachende mensen tegenwoordig. En lachen is het gezondste wat er is. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Toch?

Reacties zijn gesloten.