zes woorden verhaal – bijgeloof

 

Toen ik op 1 maart in de file stond en met een half oor naar de radio luisterde hoorde ik twee regionale nieuwsberichten, één over een VERKEERSINFARCT en een ander over een TENTOONSTELLING, beiden te B-Brugge (West-Vlaanderen).

“BRUGGE heeft af te rekenen met een VERKEERSINFARCT, ondanks alle voorzorgsmaatregelen die werden genomen naar aanleiding van verschillende wegeniswerken.”
(Zelf had ik die dag anderhalf uur nodig om een afstand van 24 km te overbruggen, een rit die anders slechts 26 minuten in beslag neemt).

“HEKSEN van Bruegel strijken neer in BRUGGE” zo werd de tentoonstelling aangekondigd die enkele dagen eerder – op 25 februari 2016 – zijn deuren opende in het Sint-Janshospitaal te Brugge.

Deze twee nieuwsfeiten inspireerden mij voor de 6WMB-uitdaging van Marion Driessen,  een zes woorden verhaal met beeld. Eerder zette ik mijn eerste stapjes op het pad van deze schrijfopdracht rond de thema’s zoektocht en tweedehandsDeze week was echter bijgeloof het thema.

De opdracht: schrijf een verhaal in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Wil je meer weten over de 6WMB-uitdagingen.  Klik dan op deze link.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 9 maart 2016

(bron afbeelding)

Advertenties

13 gedachten over “zes woorden verhaal – bijgeloof

    1. Ik laat jouw compliment binnenkomen; het moedigt mij aan om er mee door te gaan, ik vind het leuk om te doen die uitdagingen van jou!

  1. ik geef je binnen kort op mijn facebook profiel een foto van heksen van brueghel met 6 woorden
    grt sandra

Reacties zijn gesloten.