haiku op zaterdag – 01

haiku-27-2-16

Heb je ook zin om een haiku te schrijven.  Hieronder vind je een toelichting van Marion Driessen. Door de uitnodiging op haar blog waag ik mij ook op dit pad, oefening baart kunst, toch?

Haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels. Een goede haiku brengt herinneringen terug aan dingen die je altijd al wist, maar misschien bent vergeten. Het brengt je terug naar jezelf, naar wie je bent en wat het is om mens te zijn. En dit voel je – niet met je hoofd, maar met je hart. Je stopt veel van jezelf in een haiku – ook wel een onafgemaakt gedicht genoemd. En dat gedicht gaat over je persoonlijke ervaringen en gevoelens. Over hoe je de natuur, de seizoenen, de wereld om je heen beleeft via je zintuigen. Je hoeft niets uit te leggen, niets te interpreteren. Beschrijf alleen wat er om je heen gebeurt; een vingerhoed vol emotie.

Bron

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 27 februari

7 gedachten over “haiku op zaterdag – 01

  1. Wat een rijke pracht! Niet enkel de bloemen, ook de woorden. En dan afsluiten met ‘een vingerhoed vol emoties’… Of hoe je iets onbevattelijks groots (emoties) in een zeer kleine inhoudsmaat vat, waardoor deze laatste zin een grandeur krijgt om ‘u’ tegen te zeggen! Dank je wel voor dat moois!

    1. Ere wie ere toekomt Chantal. De zin “Beschrijf alleen wat er om je heen gebeurt; een vingerhoed vol emotie.” (en de ganse paragraaf) komt niet uit mijn pen maar werd geschreven door Marion Driessen op haar blog Doldriest waar ik in de bronvermelding naar verwijs. Jouw reactie zette er mij toe aan om dit toe te lichten. En jouw compliment geef ik graag aan Marion door.
      Een hartelijke groet, viviane

    1. jouw feed-back moedigt mij aan om mijn foto’s te gebruiken, ook al kunnen ze niet het niveau halen van de foto’s van NATUURFREAK! Van harte dank voor jouw reactie Mary-Lou.

Reacties zijn gesloten.