elfjes in het gastenboek van Ardéfoo

12512488_10206758468173404_8708703702898661215_n

Het kunstatelier Ardéfoo is een collectief, opgericht door zes regionale organisaties uit de geestelijke gezondheidszorg. Het collectief is een groep van een 40-tal mensen die gepassioneerd bezig zijn met beeldende kunst. Omwille van hun psychosociale kwetsbaarheid vinden ze moeilijker aansluiting bij het publieke vormingsaanbod.  In het kunstatelier werken ze samen in een passende context: uitnodigend, in respect voor ieders kunnen, met een aangepaste verwachtingsdruk en een beperkt competitiedrang.
Elke kunstenaar ontwikkelt zijn eigen stijl en dat zorgt voor een zeer uiteenlopend palet aan creaties.
Om de twee jaar presenteren zij hun werk in een groepstentoonstelling.  Tussendoor zijn er kunstenaars die individueel tentoonstellen of deelnemen aan sensibiliserende projecten binnen de geestelijke gezondheidszorg.
De groepstentoonstelling is dit jaar voor het publiek toegankelijk vanaf 2 april, dagelijks tussen 10 en 17 uur.

Ik draag de kunstenaars van Ardéfoo een warm hart toe en wil graag een bescheiden steentje bijdragen aan het welslagen van deze tentoonstelling.
Op maandag 4, donderdag 7 en maandag 14 april ben ik van 10u tot 13u als vrijwilliger van dienst voor het onthaal van bezoekers.
In het gastenboek van de tentoonstelling  wil ik dan telkens ELF WOORDEN schrijven die mijn indruk van de tentoonstelling van die voormiddag weergeven. Zo’n gedichtje van elf woorden wordt een elfje genoemd.
In het kader van het project #366 elfjes schrijf ik dit jaar dagelijks één elfje. En samen met mij een kleine vijftig Vlamingen die hun elfje publiceren in 366 elfjes in 2016 op Facebook.
Ik nodig hen en de deelnemers aan vivapo’s schrijfnest van harte uit om de tentoonstelling te bezoeken op één van deze drie voormiddagen.
Zij kunnen hun bezoek afronden door een elfje te breien aan mijn elfje. Op die manier maken we een ketting-elfje dat bewaard zal worden in het gastenboek van de tentoonstelling.

Oproep aan elfjes-schrijvers
kom de tentoonstelling van Ardéfoo bezoeken in de Hal Cultuur te Brugge, 
– bij voorkeur op 4, 7 of 14 april 2016 tussen 10u en 13 u
– en schrijf samen met andere elfjes-schrijvers één elfje voor het gastenboek.

Voor alle duidelijkheid: dit initiatief is géén begeleide workshop schrijvend naar kunst kijken

Hoe meer bezoekers hoe meer vreugd voor de organisatoren en kunstenaars van Ardéfoo én voor de elfjes-schrijvers, mezelf inbegrepen.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 26 februari 2016

(Bron affiche)

4 gedachten over “elfjes in het gastenboek van Ardéfoo

Reacties zijn gesloten.