zicht op de Leie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sint-Martens-Latem – 21/2/2016

Zondag 21 februari nam ik in de Leiezaal van het gemeentehuis van Sint-Martens-Latem deel aan een bijzonder experiment over/ met/ in stilte, een initiatief van de plaatselijke Cultuurraad.

Mijn echtgenoot en ik gingen in op de uitnodiging van Sabine Pauwaert die – zoals ze zelf schrijft op haar blog – de laatste maanden intens bezig was geweest met de (mede-) organisatie van dit uniek gebeuren. De eerste etappe – van wat een boeiende reis naar stilte zou worden – begon op de benedenverdieping, waar Sabine ons warm verwelkomde en ons door verwees naar de eerste verdieping. Daar keken wij verrast op.

Een vijftigtal stoelen stonden opgesteld als voor een theatervoorstelling zij het … in de omgekeerde richting. De vensters van de erker fungeerden als een groot projectiescherm waarop een stilstaand beeld – of was het een schilderij – te zien was: zicht op de Leie.

Het aangekondigde experiment startte voor mij nog voor het startschot werd gegeven. Mijn pen schoot uit de startblokken en toverde een aantal elfjes in mijn kladschrift, dat mij tegenwoordig overal vergezelt.

verrassend
Cultureel Centrum
Sint Martens Latem
zicht op de Leie
erker

erker
vooruitgeschoven stelling
leger stilte lovers
zicht op de Leie
rumoer

rumoer
bezoekers worden
deel van decor
zicht op de Leie
schilderij

schilderij
Latemse kunstenaar
negentig betalende bezoekers
zicht op de Leie
ponte

ponte
half verdronken
Richard Minne achterna
zicht op de Leie
landelijk

landelijk
stilte tafereel
de rug toegekeerd
zicht op de Leie
achtergelaten

Dit laatste elfje haalde nog net de eindstreep vooraleer het experiment officieel van start ging.  Daarover kan je meer lezen in een volgend bericht.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 22 februari 2016

3 gedachten over “zicht op de Leie

Reacties zijn gesloten.