GELUKsdag – deel 4

365 dagen verwondering – DAG 348

RozeBril-300x139

Ik was niet van plan om nog een vierde luik toe te voegen aan het thema  GELUKSdag maar het bronnetje van GELUK blijft maar stromen.

Gisteren mocht ik acht mensen – waaronder drie nieuwe deelnemers, één man en twee vrouwen – begeleiden tijdens een sessie lachyoga in de natuur. Ik was echter niet de ‘perfecte’ begeleider omdat ik maar niet los raakte van de droom waarmee ik die ochtend was ontwaakt, ook al had ik die volledig kunnen uitschrijven.  Maar nèt door dat niet-volledig-wakker zijn ontstonden hilarische situaties waarbij ik als begeleider een black-out had bij het aanreiken van oefeningen die ik al 499 keer eerder heb uitgelegd. En dan GELUK ervaren wanneer één van de ‘anciens’ mijn geheugen opfrist!

affiche lachjoga najaar 14Ik verwonder er mij telkens over dat mensen bereid zijn om op maandagochtend anderhalf uur met het openbaar vervoer of meer dan een uur met de auto onderweg te zijn om in Brugge een uur lachyoga te volgen.  Blijkbaar hebben mensen er nood aan om samen met anderen het kind in zichzelf te (her)ontdekken, ook tijdens de winter én in open lucht. En op hun beurt stimuleren de deelnemers mij, want telkens ontstaan er nieuwe oefeningen, geïnspireerd door wat zich op dat moment aandient.  Al zat mijn kleindochter en het Ontdekkingskoor er gisteren ook voor iets tussen. Tijdens het weekend had mijn kleine wijsneus mij de neus-oefening aangereikt die ik gisteren ter plekke verder heb uitgewerkt. De inspiratie voor de lachklinkers gecombineerd met medeklinkers haalde ik dan weer uit de repetities van het Ontdekkingskoor (*).

Ook gisteren bestond mijn GELUKsdag uit drie luiken; de lachyoga in de voormiddag, de lunch met zeven andere vrouwen op de middag en zingen én lachen in het Ontdekkingskoor ’s avonds. Ik verdenk er onze koorleider zelfs van dat hij ’s ochtends stiekem onze lachyoga had bijgewoond, want het vrolijke kind in hem was ’s avonds duidelijk wakker.

Geluk-300x240Een lachyogasessie in vivapo’s lachclub werd om 19:00 altijd afgerond met een gezellig samen-zijn bij een kop thee voor alle deelnemers.  Dat ligt moeilijker voor de lachyogasessie in de natuur, dat op de middag eindigt. Een aantal onder hen worden thuis verwacht voor het middageten.  Gisteren gingen echter zes vrouwen samen iets nuttigen bij een kop koffie, een glaasje water of wijn, ja zelfs een Steenbrugge van ’t vat was van de partij. Er werden aanvankelijk wat ervaringen uitgewisseld over de lachyoga maar gaandeweg kregen de gesprekken meer diepgang en werden er gevoelige snaren geraakt. Met respect werd er naar elkaar geluisterd en met verwondering keken ze in elkaars spiegel. Ze stelden tot hun verrassing vast dat ze niet toevallig tochtgenoten waren op hun weg naar GELUK.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 15 december 2015

(Bron afbeeldingen 1 en 3)
(afbeelding 2: vivapo)

Wil je proeven van
(*) mantra’s en spirituele liederen, dan ben je welkom op maandag 4 januari 2016 voor een proefles zingen in het Ontdekkingskoor.
(**) lachyoga in de natuur, dan ben je welkom op maandag 18 januari 2016.

 

 

Een gedachte over “GELUKsdag – deel 4

Reacties zijn gesloten.