kerst in het Schrijfnest

365 dagen verwondering – DAG 343

img_1601 IMG_1675

Op 11 november liet ik je kennis maken met Herfst in het Schrijfnest, vandaag laat ik je binnen kijken in het Schrijfnest dat op woensdag 2 en woensdag 9 december plaatsvond in Let’s Co & Co te Brugge.

Er kwamen telkens zeven dames op de afspraak en we kregen zelfs bezoek van de huisfotograaf van Let’s Co & Co die graag wat sfeerbeelden wilde nemen voor de website (in opbouw) van Let’s Co & Co.

De korte visualisatie waarbij we ons innerlijk licht met elkaar verbonden leidde ons naadloos naar de eerst opdracht: een woordgedicht met het woord verbondenheid. Met toestemming van de betrokkene deel ik hier één van deze woordgedichten.

Vreugdevol
En vol verwachting
Roept het gouden licht een
Belofte
Om samen in vertrouwen
Naast en met elkaar
Dit mooie schrijfnest aan te vangen
En vol nieuwsgierigheid
Naast en met elkaar
Hoopvol een
Eind op weg te gaan
In alle rust en
Diepe verbondenheid.
(H.L.)

De deelnemers kregen korte, speelse opdrachten: een tekst schrijven, vertrekkend van een open zin of een lijstje, het schrijven van een elfje na een sprinter of een intuïtieve tekening. Zij ontdekten tot hun verwondering wat in hen leeft door te lezen wat als vanzelf uit hun pen kwam.

Ademloos en ontroerd heb ik geluisterd naar wat zij in de groep hebben gedeeld.  Het viel mij op hoe iedereen met gesloten ogen naar elkaars geschreven woorden luisterde en de klank van de woorden verder in de stilte liet resoneren. Het werd gaandeweg duidelijk dat iedereen zich veilig en geborgen voelt om ongeremd te schrijven.

Er wachtte mij na afloop nog een verrassing. Eén van de deelnemers had tussen de rode kerstballen een houten lepeltje als attentie achtergelaten waarop het volgende gegraveerd stond.

een schrijfnest vol gezelligheid
een lepeltje geluk
enkele klontjes vriendschap
en tot slot een wolkje
Liefde.

Kan het anders dan dat we de afspraak maakten om op hetzelfde elan door te gaan met het creatief, meditatief en reflectief schrijven? Vanaf januari vindt het Schrijfnest opnieuw plaats op de eerste en de tweede woensdagnamiddag van de maand.

Praktische info en meer sfeerbeelden vind je op de webpagina van het Schrijfnest.

Ben je nieuwsgierig hoe hoe deze schrijfgeroep aan de naam Schrijfnest kwam? Klik dan hier.
Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 10 december 2015

(foto’s: vivapo)

Een gedachte over “kerst in het Schrijfnest

Reacties zijn gesloten.