een oud Keltisch vredesritueel

365 dagen verwondering – DAG 329

vrede-in-onszelf.jpg

Ter voorbereiding van de oefening die vandaag op het programma staat van de meditatieve schrijf- en kleurreis die ik eergisteren ben gestart bladerde ik in tijdschriften op zoek naar afbeeldingen en quotes die mij raken.

Tot mijn verwondering deed ik in de Happinez nummer 6 van 2009 (!) twee ‘ontdekkingen’ die op één of andere manier belangrijk voor mij zijn geweest zes jaar geleden.

De eerste ontdekking: een kleine voorraad fluo-groene flyers die ik had opgemaakt om promotie te maken voor een reeks van acht meditatieve workshops die ik in Essere zou begeleiden vanaf 1 oktober 2009: met bewuste aandacht jezelf ontmoeten. Of de in het oog springende kleur van mijn flyer zijn doel heeft bereikt herinner ik mij niet meer.  Maar de titel raakt een gevoelige snaar, want … nog steeds actueel.  Sinds september van dit jaar begeleid ik immers maandelijks een workshop ‘met bewuste aandacht bomen en jezelf ontmoeten‘…

De bewuste flyertjes leidden mij niet toevallig naar mijn tweede ontdekking: een artikel over Nieuwe rituelen, meer bepaald over een ritueel bij Volle Maan, dat door Modron werd aangereikt, tot dan toe voor mij totaal onbekend.  Ik herinner mij nog heel helder dat het ritueel – Sluit vrede met jezelf – toen een gevoelige snaar heeft geraakt en mij ertoe aanzette om mij voor het eerst in te schrijven voor een eCursus bij Modron. Ook Vrede en Volle Maan zijn vandaag actueel.

volle maan tekst banner.jpg

Ben jij op zoek naar vrede in het algemeen, naar vrede met jezelf in het bijzonder? Of nieuwsgierig naar een ritueel bij Volle Maan?  Dan vind je hieronder misschien jouw gading.

IMG_1576IMG_1574IMG_1575

Aarzel niet om een reactie te plaatsen op dit bericht mocht je jouw ervaringen willen delen.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 25 november 2015

Bron afbeelding1
Bron afbeelding2
Afbeeldingen 3, 4, 5: vivapo