luisteren naar wat in mij gehoord wil worden

365 dagen verwondering – DAG 327

voorblad-kleurboek

Vanaf vandaag doe ik mee aan ‘op weg naar het licht’ het online programma rondom advent en kerst van Wendy Smit, dat onder meer gebruik maakt van het kleurboek van Anky Floris ‘het kerstverhaal in één lijn’.

Advent is de voorbereidingstijd voor kerst; de komst van het licht. In deze tijd waarin de natuur zich terugtrekt en verstilt, lijkt het alsof wij door de drukte van de feestdagen worden bedolven onder een overvloed aan beelden, geluiden, afspraken en feestdagen stress.

Met de meditatieve schrijf- en kleurreis ‘Op weg naar het licht’ word ik – samen met andere deelnemers – uitgenodigd om tijdens deze periode (die duurt van 23 november t/m 6 januari) met mijn aandacht naar binnen te gaan, stil te worden en te luisteren naar wat in mij gehoord wil worden. Om midden in de drukte even tijd te nemen en stil te staan bij wat voor mij belangrijk en waardevol is in mijn leven om dan met een frisse blik het nieuwe jaar in te gaan.

Het wordt dus een 7 weken durende meditatieve reis waarop ik tijd zal maken voor teken- en schrijfoefeningen aan de hand van citaten, creatieve suggesties en (natuur)inspiraties.

Ik nam mij dan ook voor om de tijd die ik anders aan mijn ochtendlijke sprinters en aan mijn avondlijke Facebook lectuur besteed, in mijn agenda te plannen voor deze innerlijke pelgrimstocht. Ik kijk er met héél véél enthousiasme naar uit.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 23 november 2015

5 gedachten over “luisteren naar wat in mij gehoord wil worden

 1. “De rede voorbij…
  Kijkend in de spiegels van het hart
  De weg naar binnen
  De mooiste reis…
  De weg van de Pelgrim”
  Mirabel-LE

Reacties zijn gesloten.