freedom & happiness

365 dagen verwondering – DAG 321

Unknown

Alhoewel ik gisteren niet jarig was, kreeg ik onverwacht een cadeautje, verpakt in een zilverkleurig papieren zakje. Op de voorkant lachte een zachtroze bloem mij toe met daaronder twee – met de hand getekende – smileys. Op de achterkant had de milde schenker een rode smiley getekend op de witte sticker waarmee het zakje was dicht gekleefd. Als ik de sticker mag geloven – en waarom zou ik dat ook niet – werd het cadeautje verpakt in een winkel uit Oostende. De eigenaars gingen niet over één nacht ijs om hun zaak een naam te geven want in zilveren letters stond er immers te lezen “HAPPINESS , gifts interior decoration“. Duidelijk een zaak waar je één en ander vindt om jezelf en anderen gelukkig te maken.

En mijn geluk kon niet op toen ik ’s middags nieuwsgierig het zakje openmaakte zonder de sticker te scheuren. Een zwart magneetje kwam te voorschijn met daarop een tekst in witte letters:

DOING
WHAT YOU LIKE
IS FREEDOM.
LIKING
WHAT YOU DO
IS
HAPPINESS.

 

Niet toevallig viel dit cadeautje mij toe nadat ik een sessie lachyoga in de natuur had begeleid. De onbekende schenker raakte hiermee een gevoelige snaar.
Ik ervaar een enorme vrijheid sinds ik – bij het geven van workshops – kies voor activiteiten(*) waar ik zelf van geniet en voor locaties waar ik mij vrij voel.

Deze quote is echter ook heel toepasselijk bij het kiezen van de workshops die ik als deelnemer volg, in de keuze van engagementen als vrijwilliger, ja zelfs in het lezen van berichten van de media in het algemeen, op de sociale media in het bijzonder.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 17 november 2015

(*) workshops die ik momenteel begeleid
lachyoga in de natuur
met bewuste aandacht bomen en jezelf ontmoeten
creatief, meditatief en reflectief schrijven
mini-traject boomoliën

(bron afbeelding: pinterest)