herfst in het Schrijfnest

365 dagen verwondering – DAG 315

IMG_1553 IMG_1552

Er kwamen vandaag maar liefst veertien dames – van allerlei pluimage – aangevlogen in het SchrijfNEST te Brugge.

Iedere vogel zingt er zoals hij gebekt is. Door korte, speelse opdrachten ontdekten zij wat in hen leeft en kwam hun pen als vanzelf in beweging rond het thema herfst.

IMG_1548 IMG_1547

Zij startten met een woordgedicht en eindigden met een elfje en een sneeuwbal. Tussendoor maakten ze kennis met de mogelijkheden van lijstjes en inspiratiekaartjes en schreven ze via een sprinter een verhaal aan de hand van een fotoVoor wie voor het eerst kennis maakte met dit soort oefeningen was dit geen sinecure.  De deelnemers genieten dan ook stuk voor stuk mijn respect voor hun doorzettingsvermogen, humor en creativiteit.

Ademloos en vol verwondering heb ik geluisterd naar wat zij in de groep hebben gedeeld.  De afspraken om het geschreven woord niet toe te lichten en het gesproken woord niet te becommentariëren werden zonder enig probleem opgevolgd. In het nest voelde iedereen zich veilig en geborgen om ongeremd te schrijven.

IMG_1549 IMG_1551
Tijdens de pauze genoten ze van een kopje thee en van het gedicht dat ik gisteren reeds publiceerde op deze blog.
Wie er niet genoeg kon van krijgen kreeg tips voor thuis mee en maakte afspraak voor de volgende vlucht (op woensdag 9 december) naar het SchrijfNEST dat gelegen is in de Beenhouwersstraat, 119 te  Brugge.
Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 11 november 2015

(foto’s: vivapo)

6 gedachten over “herfst in het Schrijfnest

  1. Ja, maar dit is toch wel het maximum aantal Marylou. Het project slaat blijkbaar aan en daar ben ik blij mee. Als de interesse blijft aanhouden overweeg ik om een extra dagdeel te voorzien in 2016. Ik wacht nog even af. Ik heb wel het gevoel dat iedereen de nodige aandacht kreeg. Begeleiden van groepen in de natuur heeft mij ondertussen geleerd om mijn gevoel te volgen en in te spelen op wat zich aandient. Dat was ook zo vandaag. Ik ga met een heel dankbaar gevoel slapen.

 1. ik ben blij voor je, Viviane!
  benieuwd naar je schrijf -activiteiten op een volgende sessie

  Tina

  Welkom op een creatieve workshop met beeldende technieken bij “Straal”.

  1. Ik ben nieuwsgierig naar je aanbod Tina. Ik heb echter de indruk dat een aantal linken op je website niet naar behoren werken. Daarom heb ik jouw website (voorlopig) verwijderd.

Reacties zijn gesloten.