stilte be-leven

365 dagen verwondering – DAG 298

happysilenceday_cover

Het is vandaag ”Dag van de Stilte”, de dag waarop de wintertijd ingaat. Je hebt op deze dag een uur extra en dit uur kun je gebruiken om bijvoorbeeld stil te zijn. Het doel van deze dag is om de vele facetten van stilte, de beleving, werking en waarde ervan onder de aandacht te brengen. De behoefte aan stilte is nog nooit zo groot geweest. Gelukkig hangt dat niet af van één dag per jaar.

Vormingplus MZW organiseerde gisteren (24 oktober 2015) een eerste editie van de Dag van de stilte. Die vond plaats in en rond het Begijnhofpark in Kortrijk.
Gedurende een hele namiddag kon je op verschillende locaties terecht voor korte stilte-sessies, workshops, lezingen, getuigenissen,… ’s avonds was er een avondprogramma voorzien in het begijnhof.

Was je er gisteren niet bij, niet getreurd. Medewerkers van Vormingplus MZW posten op hun Facebook groep Stilte: denken, dromen, doen heel wat interessante initiatieven rond stilte.  Een aanrader!

Nog een aanrader is het e-book Happy Silenceday van Myrtle Vos dat ter gelegenheid van de ”Dag van de Stilte” is verschenen. Je kunt het e-book vanaf vandaag gratis aanvragen! In het e-book staan tips en suggesties voor meer rust, ruimte en stilte in je hoofd en leven. Genoeg om er je eigen stiltedag mee te vullen en interessante weetjes van experts over bijvoorbeeld de kleur en geur van stilte.

Heel wat van deze tips sluiten aan bij de activiteiten die ik voor vivapo vivapo begeleid of organiseer om stilte te be-leven:

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 25 oktober 2015

(Bron afbeelding)

3 gedachten over “stilte be-leven

Reacties zijn gesloten.