leven in het NU, ook bij alcoholcontrole

365 dagen verwondering – DAG 298

images

En wat heb ik vandaag geleerd?

 • dat alcoholcontrole best leuk kan zijn, vooral als het overdag gebeurt en je vergezeld bent van een passagier die vanop afstand alles geamuseerd gade slaat
 • dat alcoholcontrole best spannend kan zijn, vooral als het ‘je eerste keer’ is en je verwonderd bent over de verschillende ‘étappes’
 • dat de politie van Blankenberge knappe agenten in haar korps heeft
 • dat deze dames niet alleen knap zijn maar ook ‘de politie is je vriend’ alle eer aan doen
 • Unknown
 • dat Leven in het Nu ook bij een alcoholcontrole om de hoek komt kijken:  voor mezelf kiezen voor nultolerantie betekent geen spijt over wat aan de alcoholcontrole vooraf ging noch angst voor wat er op volgt.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 18 oktober 2015

4 gedachten over “leven in het NU, ook bij alcoholcontrole

 1. Ik vind alcoholcontroles altijd spannend… Heb dit in mijn autocarrière al viermaal meegemaakt.

  Mijn grootste probleem is dat ik geen voldoende ademvolume heb om mijn ‘nul’ te laten meten op het apparaat.

  Tenslotte zeggen ze altijd… We ruiken dat je niet gedronken hebt… Rij maar door.

  Spannend toch?

 2. Dan heb jij geluk.Ik drink nooit en heb meestal die controles aan mijn been.Door reuma zijn mijn longblaasjes versteend en heb ik veel te weinig longinhoud.Ik slaag er dus nooit in de test met succes te volbrengen maar heb al dikwijls niet zo’n begrijpende politie tegen gekomen moest telkens na een 10 minuten opnieuw proberen wat me moe,zenuwachtig maakt en nog slechter reultaat gaf.Moet dan proeven afleggen…op 1 been staan,over lijn lopen,vinger naar neus brengen en ga maar verder.Ik vind dat dan verschrikkelijk.Men moet toch ruiken en zien dat ik echt niet gedronken heb.Na lange tijd mag ik dan weer de weg op.Weer een frustratie meer.

  1. Marylou, ik hoop dat je de volgende keer vriendelijke politie-agenten ontmoet die (ook) met twee toestellen werken: één waar het volstaat om in te ademen en in een grote opening te blazen tot je een signaaltje hoort; dat is minder lastig dan het tweede toestel waar je lippen het tuitje dienen te omsluiten én je minimum acht seconden hard dient te blazen. Het voordeel: als je géén alcohol gedronken hebt, noch een praline met alcohol genuttigd hebt, noch bachbloesems hebt gebruikt (waarin een weinig alchohol zit), dan volstaat het eerste (gemakkelijker) toestel. Want die detecteert enkel : wél of geen alcohol; als dit toestel alcohol aantoont dan pas word je dan doorverwezen naar het tweede (lastiger) toestel dat het alcoholgehalte effectief meet.
   Maar nog meer dan dit wens ik je toe dat je gevrijwaard blijft van alcoholcontroles!

Reacties zijn gesloten.