kinderen werken mee aan een kunstenproject

365 dagen verwondering – DAG 293

Unknown-1

Zo-even las ik op de FB pagina van Nico Blontrock een nieuwsbericht waarbij ik toch wel even de wenkbrauwen fronste. 800 kinderen? 800 kunstwerken? en dat alles IN het Franciscusheem?

Tussen maandag 19 oktober en vrijdag 23 oktober brengt Basisschool Mozaïek uit Sint-Kruis Brugge, 800 kinderen samen, om deel te nemen aan het beeldenproject Coming World Remember Me (www.cwrm.be).
Tijdens die week wordt het Franciscusheem achteraan de kleutertuin Mozaïek in de Karel van Manderstraat 115 te Sint-Kruis omgebouwd tot een mobiel atelier. Tijdens die week komen 800 kinderen uit de scholen Mozaïek, Kantelberg, De Zonnetuin en Olva Katrientje afgezakt naar het Franciscusheem om de eerste wereldoorlog te herdenken en samen 800 beelden te maken voor het kunstenproject rond Coming World Remember Me.

Herdenken, helpen, reflecteren en verbinden: dat zijn de vier hoofddoelstellingen van ComingWorldRememberMe (CWRM). CWRM is het beeldende kunstenproject van GoneWest, een vier jaar durend herdenkingsproject rond de Eerste Wereldoorlog in opdracht van Provincie West-Vlaanderen. Door duizenden (inter)nationale CWRM-workshops te organiseren en tentoonstellingen op te zetten, brengen vzw Kunst en Koen Vanmechelen mensen samen om met open geest na te denken over de kernthema’s van CWRM.

CWRM heeft ateliers op verplaatsing die op aanvraag kunnen geboekt worden door scholen, verenigingen, steden, gemeenten,… De grootte van het atelier hangt af van het engagement van de partner. Het engagement wordt aangegaan in onderling overleg maar is wel steeds gebaseerd op het aantal inwoners van de stad/gemeente, het aantal leerlingen van de school enz.

CWRM zorgt voor de volledige opbouw en aankleding van het atelier in de ruimte voorzien door de partner. De begeleiders van de workshop worden opgeleid door het CWRM team.

Schoolkinderen uit mijn buurt werken dus mee aan dit project! 

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 13 oktober 2015

(Bron foto)

Een gedachte over “kinderen werken mee aan een kunstenproject

  1. Altijd aanmoedigen want de creativiteit van kinderen is niet in te schatten en de resultaten ook niet.Heb gedurende 37 jaar dag in dag uit met kinderen gewerkt zonder er ook maar 1 dag geen plezier aan beleefd te hebben .Dit zou veel meer moeten gebeuren want het is het uiten van gevoelens die soms heel diep opgeborgen zijn.

Reacties zijn gesloten.