kunstwerken én Te Gek!? soep

365 dagen verwondering – DAG 287

images-1

12004915_1016214201754459_7954561583717065310_nVandaag nam ik deel aan de thematische wandeling (*) met ervaringsdeskundigen, georganiseerd door MIS-verstand naar aanleiding van de week van de geestelijke gezondheid waarover ik gisteren reeds een bericht postte. De locaties waar we halt hielden waren mij bekend. Wat mij echter het meest heeft geraakt en verwonderd is de moed van de vier ervaringsdeskundigen. Zij deelden met ons niet alleen hun verhaal maar ook de bijzondere betekenis van de locaties in hun herstel.

Dat we even voor de regen dienden te schuilen in de stedelijke bibliotheek, ook dat was betekenisvol.

Tijdens deze wandeling heb ik heel wat informatie opgestoken over vermaatschappelijking(**) en over een aantal projecten die reeds lopen (denk maar aan de steunpunten cultuur- en vakantieparticipatie) waar het accent op ontspanning ligt. Maar ook het aspect zingeving is belangrijk en daar kondigt zich een nieuw project aan: de proeftuinen.

images
Onze wandeling werd afgesloten in het sociaal restaurant de Pas Partout (***) dat in de week van de geestelijke gezondheid de overheerlijke Te Gek?! soep van Jeroen Meus serveert in prachtige soepkommen.

Vandaag en morgen zijn daar trouwens de meer dan 100 portretten (waarover gisteren reeds sprake) te zien, zowel op de reizende tentoonstellingspanelen als digitaal – in het groot – op de projectiemuur. Daarenboven zijn er in het restaurant deze week een aantal kunstwerken te bezichtigen die werden gerealiseerd in het Kunsthuis en het revalidatiecentrum Inghelburch.

Een hartverwarmende dag en … nog nog maar halfweg, want straks ga ik naar een activiteit in een kroeg in hartje Brugge. Maar daarover (wellicht) morgen meer.

wist-je-dat…
(*) deze wandeling opnieuw op het programma staat op vrijdag 9/10/2015?
(**) je vanaf 22 oktober terecht kan in de Buurderij De OPEN POORT bij Onze Lieve Vrouw (O.L.V.) te Brugge?
“Als psychiatrisch ziekenhuis zijn wij verheugd in dit project te kunnen participeren vanuit een reeds lang ingezette tendens van vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg.
(**) het sociaal restaurant te Brugge open staat voor iedereen? Tijdens de wandeling vernam ik dat er ook heel wat Engelstalige toeristen langskomen. In het buitenland circuleren er immers Engelstalige flyers waarop de Pas Partout vermeld staat, vandaar …

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 6 oktober 2015

(bron foto’s 1 & 2: internet, foto 3)

3 gedachten over “kunstwerken én Te Gek!? soep

Reacties zijn gesloten.