extra kleur aan een vakantie geven

365 dagen verwondering – DAG 261

IMG_7840

Een zestal – mij bekende – dames namen gisteren deel aan een Stille wandeling & Schrijven in het Prof. Sebrechtspark te Brugge. Tot mijn verwondering schreef kort voor de middag ook Josje (man? vrouw? ik wist het niet) zich in. Pas bij het onthaal in het park werd het mij duidelijk dat Josje – een glimlachende jonge vrouw – in Nederland woont en als vakantieganger tot zondag in Brugge verblijft.

IMG_7841 IMG_7829

Op mijn pad van nieuwsgierigheid was ik heel benieuwd hoe een Nederlandse toeriste in deze stille wandeling (in het minder stille Sebrechtspark) was verzeild geraakt, wat haar verwachtingen waren en of de workshop aan haar verwachtingen had beantwoord.  Vandaar ontving ik haar reactie. Zij stemde ermee in dat ik die integraal op deze blog publiceer.

Dag Viviane,

Dat ik mee kon doen gisteren vond ik heel bijzonder, nogmaals dank!

Hieronder kort mijn antwoord op je vragen. Graag wil ik niet met mijn hele naam genoemd worden op de website, alleen Josje is prima.

Op zoek naar de minder standaard (toeristische) activiteiten kwam ik op een site waarop ik kon vinden wat er allemaal te doen was in de periode dat ik in Brugge verbleef. Er was een aankondiging bij voor een stiltewandeling met schrijfoefeningen. Eén van de redenen dat ik alleen op vakantie ben in Brugge is om nieuwe inspiratie op te doen. Ik ben begin dertig, woon in een drukke stad en heb een veeleisende baan als manager in de psychiatrische/verslavingszorg, en het is gemakkelijk om daarop leeg te lopen. Alleen op vakantie gaan, naar een plek zoals Brugge, zorgt ervoor dat ik weer even helemaal in mijn eigen ritme en gedachtestroom kan komen. Schrijven is voor mij altijd al een vorm van ontspanning en contemplatie geweest en daarom leek het net alsof de aankondiging een beetje speciaal voor mij bedoeld was (of in ieder geval niet toevallig uit de zoekmachine omhoog kwam). Natuurlijk moest ik even een drempel over, het is altijd moeilijk inschatten of een workshop bij je past en in een andere stad in een ander land maak je die inschatting helemaal zonder referentie kader. Maar ik heb toch gemaild, die ochtend, en Viviane, de workshopleidster, reageerde direct en hartelijk op mijn bericht. Met een kleine kriebel in mijn maag liep ik dus die middag het park in naar de ontmoetingsplek. De groep met vrouwen die er al stond leek me wel het publiek voor de workshop en jawel Viviane kwam ook net aanfietsen. Hoewel ik een beetje een vreemde eend in de bijt was (duidelijk van een andere generatie en uit een andere buitenlandse stad) voelde ik me meteen prettig door de warme welkomswoorden en de ontspannen sfeer. De workshop zelf heeft me verschillende dingen gebracht. Bovenal ontroerde het me hoe je in een stadsparkje op een woensdagmiddag met elkaar, grotendeels in stilte en zonder uitleg te geven, een heleboel kan delen: echte, diepe dingen. En daarnaast heb ik ook in meer praktische zin zaken uit de workshop meegenomen, zo kreeg ik bijvoorbeeld een goede tip om bij mijn eigen stilte te blijven (de windrichtingen nagaan t.a.v. geluid). Al met al was het een middag die ik niet snel zal vergeten en die mijn vakantie extra kleur heeft gegeven.

Hartelijke groet,
Josje

IMG_7832 IMG_7836Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 10 september 2015

(Bron foto’s: vivapo)

2 gedachten over “extra kleur aan een vakantie geven

Reacties zijn gesloten.