een kind kind laten zijn …

365 dagen verwondering – DAG 259

1439487491130

Hakuna Matata betekent ‘geen zorgen’ in het Swahili. De betekenis van die twee woorden leerde ik kennen door de aankondiging dat er in oktober te Brugge een ateljee start met dezelfde naam. Het Ateljee Hakuna Matata wil kinderen een zorgeloze dag wil bieden waar zij volop hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. Ik zou zelf weer kind willen zijn als ik lees wat hun aanbod is.

Hakuna Matata … Swahili voor ‘geen zorgen’

Dat is wat we willen bereiken bij Ateljee Hakuna Matata!! Een zorgeloze dag voor de kinderen! Volop hun creativiteit de vrije loop laten gaan, knutselen met klei, verf, papier, stiften, potloden,…., dansen, toneel, bouwen, verbouwen, buitenspel en zoveel meer!

Een kind kind laten zijn is bij ons heel belangrijk! Een plaats die uitnodigt zichzelf te zijn!! De creatieve grenzen verleggen, nieuwe contacten leggen en persoonlijk bijgestaan worden voor alle activiteiten.

De kinderen mogen de binnenruimtes van het atelier inrichten naar believen, en er is ook nog een afgesloten tuin aan verbonden! Kinderen kunnen naar hartenlust buiten spelen zonder schrik te moeten hebben van het verkeer!

Van zodra de zon komt piepen worden er buitenactiviteiten georganiseerd! We maken een gevarieerd activiteitenprogramma voor elk wat wils! Het kinder/jeugd ateljee is voor kinderen van 6 tot 12 jaar, open elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 13u30 tot 16u30 en ook van maandag tot zaterdag in de vakanties! Dit van 8u30 tot 16u30!

Zij werken er vanuit vijf expressievormen:
– manuele expressie
– bewegingsexpressie
– dramatische expressie
– muzikale expressie
– verbale expressie.

Mocht je even nieuwsgierig zijn als ik en er meer willen over weten, neem dan een kijkje op hun website.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 8 september 2015

(Bron afbeelding en info)

Advertenties

Een gedachte over “een kind kind laten zijn …

Reacties zijn gesloten.