de stiltecaravan

365 dagen verwondering – DAG 243

2015-06-29 09.56.21 (1)

Gisteren kon je in een mandje vol lezen dat ik zaterdag de workshop lachen om niets kan je leren mocht begeleiden in Vormingplus te Kortrijk.

IMG_1102Tot mijn verwondering stond er op de parking van Vormingplus een plooicaravan opgesteld.  Ik vroeg mij af wat de bedoeling wel kon zijn, maar kon dit aan niemand vragen.
Pas vandaag ontdekte ik in een artikel wat Vorming+ met deze caravan – een stiltecaravan ! – op het oog heeft:

De stiltecaravan willen we op verschillende publieke plaatsen zetten. We nodigen mensen uit om een kort moment in de stilte te gaan en te kijken wat het hen doet. Tevens willen we met het plaatsen van de stiltecaravan stilte fysiek een plaats geven. Dat is ook meteen een oproep naar steden: geef ruimte aan stilte in de stad, creëer stilteplekken in de publieke ruimte. Het zou een mooie variant zijn op Earth Hour, een wereldwijde actie van het Wereldnatuurfonds waarbij op één moment een uur lang alle lichten worden gedoofd. Heel wat Belgische steden doen daar intussen aan mee. Misschien kunnen we ook eens een uur lang alle lawaai doven.

Wil je weten waarom Vormingplus rond het thema stilte werkt of wat Vormingplus met deze caravan wil doen op 24 oktober 2015 (Dag van de Stilte) in en rond het Kortrijkse Begijnhof?  Lees dan het interview met Conny Vercaigne in het artikel “Het kan stil zijn rondom je, maar daarom is het nog niet stil in je hoofd” of neem een kijkje op het programma van de Dag van de Stilte te Kortrijk.

Viviane Van Pottelberghe – 23 augustus 2015

(Bron foto1)
(Bron foto2: vivapo)

Een gedachte over “de stiltecaravan

Reacties zijn gesloten.