Volle maan van 31 juli 2015

365 dagen verwondering – DAG 220

f666a75de8b08b6fbea591755da96423

Her en der lees ik dat we vandaag een blauwe maan hebben.  In een artikel over feiten en fabels over de blauwe maan las ik op 27 juli:

De blauwe maan is de derde volle maan van 4 volle manen in één seizoen. En één seizoen is bijvoorbeeld de zomer van 21 juni tot en met 23 september. Kijkend naar de volle manen van 2015 die in de zomer vallen zijn dat: 2 juli, 31 juli en 29 augustus. De volle maan in september valt op 28 september en valt dus al niet meer in de zomer.

In tegenstelling tot wie van een blauwe maan spreekt wanneer de tweede volle maan in één maand (van de gregoriaanse kalender) valt, is er dus volgens deze bron geen blauwe maan dit jaar, omdat we maar drie manen in de zomer hebben.

Dezelfde bron maakte op 28 juli in een tweede artikel over Het offer – Volle maan 31 juli 2015 duidelijk dat

“deze volle maan in het teken van Waterman staat en dat dit een zeer actieve energie geeft. Want met de maan in waterman heb je zin om er tegenaan te gaan. De ideeën komen overal vandaan en het is een goed moment om je ideeën in actie te brengen.”

Verder wordt ook vermeld:

“1 augustus is het Lughnasadh en geregeld wordt dit ook op de vooravond van 1 augustus gevierd, dus 31 juli.  Lughnasadh is het eerste oogstfeest van de oudere culturen (er zijn in totaal 4 oogstfeesten) en voor ons innerlijke mens betekent dit dat het een tijd wordt van de eerste vruchten plukken.”

En wat dan voor mij uitnodigend werkt is dat het met Lughnasadh een fijn moment is om met zonsondergang of zonsopgang naar buiten te gaan en op te schrijven hoever ik al gekomen ben in het plukken van de eerste vruchten. Het artikel vermeldt zelfs een volledig ritueel in vijf stappen:

  • de dag bewust beginnen
  • de voorbereiding
  • licht brengen
  • schrijven
  • offeren.

Wil jij er meer over weten, lees dan het volledig artikel.
Ondertussen: geniet, van de volle maan. Want dat is wat je doet met de volle maan, genieten!

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 31 juli 2015

(Bron foto)

2 gedachten over “Volle maan van 31 juli 2015

Reacties zijn gesloten.