focus op schoonheid en geluk

365 dagen verwondering – DAG 169

koalas20knuffelen_2

Annelies Van Herck sloot gisterenavond het programma Koppen XL af door de woorden te herhalen die blijkbaar nèt daarvoor door iemand in het programma werden uitgesproken: IK FOCUS OP SCHOONHEID EN GELUK. Ik weet niet waarover het programma ging – ik kwam net thuis – maar die woorden resoneerden!

Het valt mij op dat ik geneigd ben om mij te focussen op schoonheid en geluk en dat ik mij daar goed bij voel.  Dit wil niet zeggen dat ik geen interesse heb in wat niet zo is of geen empathie voel voor verdriet, leed en pijn die er ook zijn. Het betekent wel dat ik mezelf niet verlies in negatieve berichtgeving in de media en op de sociale media. Ik weiger een ramptoerist te zijn.

Rijst echter de vraag: wat ervaar ik als schoonheid en geluk?

Er valt mij spontaan een tafereeltje te binnen dat ik zondagmiddag gade sloeg op het stationsplein.  Een mij bekende man zat – net als ik – te wachten op zijn passagier(s). Toen hij uit de auto stapte om zijn zoon te verwelkomen kon ik mijn ogen niet van hen afhouden.  Er straalde zoveel liefde uit de manier waarop deze twee mannen elkaar begroetten: een korte maar fikse omarming en enkele schouderklopjes. Schoonheid en geluk, zo heb ik deze omarming tussen vader en zoon ervaren.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 9 juni 2015

(bron afbeelding)

Advertenties

Een gedachte over “focus op schoonheid en geluk

Reacties zijn gesloten.