mindful zingen

365 dagen verwondering – DAG 152

Schermafbeelding 2015-05-24 om 20.42.11

Gisteren had ik het over mindful tuinieren, vandaag over mindful zingen.

Negen maanden geleden stapte ik samen met enkele mensen van vivapo’s lachclub in het pas opgerichte Wereld Ontdekkingskoor, geleid door Marc Citroen en Katrien Van Reybrouck van het Ontdekkingshuis te Sint-Kruis/Brugge. Buiten de vakantieperiodes komen we één keer per week samen om een mantra of een spiritueel lied in te oefenen, begeleid met piano en Indiaas harmonium. Op geregelde tijdstippen is er een zangworkshop om adem-, stem en luistertechnieken te oefenen, zoals dat vandaag het geval was.

Ondanks het feit dat ik geen noten kan lezen (ik doe het op gehoor) en thuis weinig oefen slaag ik er toch in – door de groepsenergie én de begeleiding – om mindfull te zingen én ervan te genieten.  Af en toe wordt de groepszang opgenomen zodat ik thuis de resultaten kan horen. Naar het koor gaan geeft mij héél veel, op allerlei vlakken: SPIRITUELE VOEDING, ONTSPANNING, MEDITATIE, REFLECTIE en VERBONDENHEID.

Ik stond vandaag – en met mij de ganse groep – enorm verwonderd over de progressie die we hebben gemaakt in deze negen maanden.  We zijn klaar voor een eerste optreden voor familie en vrienden tijdens de voormiddag van de opendeurdag en voor het opluisteren van de vrije momenten in de namiddag.  Wil je ons op zondag 31 mei aan het werk horen of kennis maken met het ruime aanbod – naast muziek en zang: yoga, meditatie, mindfulness en Cranio Sacrale Therapie –  van het Ontdekkingshuis, klik dan op de open deuren.

Schermafbeelding 2015-05-24 om 20.42.51

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 23 mei 2015

(Bron foto’s)

3 gedachten over “mindful zingen

  1. dit kan ik enkel maar beamen…voor mij is dat een moment van meditatief zingen, een moment van ontmoeting, een moment van verbondenheid….heerlijk

  2. Ik las vandaag een uitspraak van Mark Nepo (filosoof en dichter): “Je hoeft helemaal geen zanger te worden om te kunnen zingen – zing maar gewoon! Door het alleen maar te belichamen, leef je al ten volle”.

Reacties zijn gesloten.