’n wenk van hagedis

365 dagen verwondering – DAG 127

Schermafbeelding 2015-04-28 om 07.47.18

Hagedis… wil je met me dromen? En naar de sterren reizen? Voorbij de plaats van tijd en ruimte zijn visioenen die van verre komen.

Omdat Hagedis zich vandaag een plekje in mijn kaarten heeft gedroomd wil ik aandacht geven aan mijn dromen en hun symbolen.

Vannacht droomde ik twee keer hetzelfde bizarre tafereel: een heldere hemel wordt plots bedekt met een donkere wolk waarop kleurrijke reclame boodschappen verschijnen.  Die zwarte wolk wordt afgeschoten op een heldere achtergrond, net zoals vuurwerk wordt afgeschoten, maar dan wel op een donkere achtergrond.  En de kleurrijke reclame boodschap en de donkere wolk-slierten vervagen en verdwijnen zoals vuurwerk en de bijhorende wolk-slierten vervagen en verdwijnen.

Ik ben nieuwsgierig naar de symboliek van deze droom.  Ik kan er mij al iets bij voorstellen.  Jij ook?

Advertenties

3 gedachten over “’n wenk van hagedis

  1. Op mijn Facebookprofiel kreeg ik volgende reactie van Greet Vanhooren:
    “Droom: Leven volgens eigen normen en waarden. Je leven niet laten sturen door onze dolgedraaide consumptiemaatschappij en beeldcultuur. Jezelf bevrijden van druk en verplichtingen. Reclame (valse verplichtingen en boodschappen) doorzien. Een eigen mening hebben,een creatief leven leiden … licht en kleur zijn verlichting, inzicht..”

Reacties zijn gesloten.