brem in bloei

365 dagen verwondering – DAG 110

IMG_5299

Toen ik op 17 april een bericht postte over mijn zoektocht naar bloeiende brem om de Schobbejakshoogte mocht ik een reactie ontvangen van Natuurfreak, een volger van deze blog, maar vooral een blogger met kennis van zaken (fotografie én natuur).

“Mooie post maar ik wil je er toch op wijzen dat de brem nog niet in bloei staat.. Eén enkel bloempje kan maar brem bloeit later in mei-juni en de natuur is momenteel een 2 tal weken later..”

Het moet zijn dat West-Vlaanderen – onder invloed van een gunstig zeeklimaat? – een streepje voor heeft op de rest van Vlaanderen, want groot was mijn verwondering toen ik deze namiddag … bloeiende brem in het vizier kreeg.

Een geleide visualisatie bij de brem stond op het programma van de deelnemers aan het jaartraject boomoliën© in het Park Ter Loo te Zedelgem. Een aantal cursisten keken er naar uit om de brem in levende lijve te zien (m.a.w. in bloei) zodat ze zich niet langer zouden vergissen tussen forsitsia en brem.  Hun wens werd verhoord … de brem bloeide en ze konden die niet alleen met eigen ogen aanschouwen maar ook de energie van brem ervaren tijdens de geleide meditatie.

IMG_5300 IMG_5304

Op de terugweg keken we vertederd naar nieuw leven IMG_5308

IMG_5280 en bewonderden we de natuur in lentetooi

IMG_5310 IMG_5286

om dan verder de kwaliteiten van brem te ontdekken op onze ‘werkplek’

IMG_5312 IMG_5313

Als begeleider van de jaartrajecten boomoliën© dien ik NU reeds de volgende reeksen te plannen.
Gezien de onzekere toekomst van het Park Ter Loo is het weinig waarschijnlijk dat ik in september opnieuw een reeks kan starten op deze unieke locatie.

Los van mijn eigen wensen hoop ik van harte dat er volgende week toch nog een ultieme oplossing uit de bus komt die het voortbestaan van Ter Loo en haar werking kan waarborgen.

Vandaag voel ik mij dankbaar omdat ik minstens één jaartraject op deze locatie mocht begeleiden.
In vergelijking met de reeksen die indoor plaatsvinden en waar we uitsluitend met de negen oliën werken, is deze reeks vernieuwend omdat alle negen bomen (waar we in zo’n jaartraject mee werken) op die ene locatie te vinden zijn. We kunnen telkens bij de boom of struik van de maand mediteren.

IMG_5279

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 21 april 2015

(Bron foto’s: archief vivapo,
met dank aan de bereidwillige fotograaf van dienst)

3 gedachten over “brem in bloei

  1. Erg fijn voor u ,zal wat te maken hebben met de hoge temperaturen en veel zon.Hier nog niet in bloem.
    Jullie zijn dus een keertje bevoordeeld..Hier in de kempen en ook in Limburg een enkel bloempje aan een struik maar meestal nog niets.

Reacties zijn gesloten.