liefde voor natuur en poëzie

365 dagen verwondering – DAG 99

IMG_5075

Op 9 april kon je lezen hoe deelnemers aan de stiltewandeling in Ter Loo zich door de natuur lieten inspireren tot poëzie en tot mantra’s tijdens de stapmeditatie in en om het labyrint.

Na afloop hebben de stille wandelaars zich op op het zonnig terras van Het Andere Verhaal te goed gedaan aan het lekkers dat deze stemmige cafetaria te bieden heeft: van een geurende kop koffie, smaakvolle thé, biologisch ijs, super lekkere pannenkoeken tot streekbiertjes (mijn favoriet op zomerse dagen is steevast … de Hagelander!).

Het Andere Verhaal heeft echter nog meer te bieden dan de hongerigen spijzen en de dorstigen laven.  Je vindt er een creatieve hoek, een ruilbib, een leestafel én poëziebord – ja zelfs twee! – waar bezoekers hun inspiratie kunnen neerpennen.

Kan je mijn verwondering voorstellen toen ik de naam van de auteurs las die op 8 maart hun inspiratie (met alle volgende bezoekers en nu ook met jou!) hebben gedeeld? Twee mensen die ik eerder reeds heb mogen verwelkomen op een stiltewandeling of op als kinderen naar stilte luisteren!

IMG_5073 IMG_5074

Ondertussen heb ik ervaren dat vanuit deze stiltewandelingen mooie vriendschappen – tussen mensen die elkaar voorheen nog niet hadden ontmoet – ontluiken, niet toevallig vanuit liefde voor de natuur en voor poëzie.

IMG_5080

Ook hiervoor voel ik mij … dankbaar!

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 10 april 2015

(Bron foto’s: vivapo, 9/4/2015)

3 gedachten over “liefde voor natuur en poëzie

Reacties zijn gesloten.