Prikkelpad, labyrint … in stilte

365 dagen verwondering – DAG 96

IMG_0470

Sinds ik mij geregistreerd heb voor #30 dagen naar stilte zoeken hou ik een stiltedagboek bij. Af en toe – bijvoorbeeld vandaag –  publiceer ik een uittreksel op deze blog.

Op donderdag 2 april mocht ik zes vrouwen en één man tijdens begeleiden tijdens een stiltewandeling op het prikkelpad van Hoeve Hangerijn te Assebroek. Voor de eerste van vier activiteiten in het kader van #30 dagen stilte zoeken viel mijn keuze op deze locatie omwille van de uitdaging om de stilte te zoeken op een wandeling met een zintuigen prikkelend thema. Er zijn op dat pad verschillende doe-activiteiten: ruiken, kijken, boom knuffelen, voelen, liggend naar de kruinen van bomen kijken, luisteren naar een houten klokkenspel, …

IMG_4924

Voor de start heb ik de deelnemers uitgenodigd om even stil te staan bij hun verwachtingen of motivatie om deel te nemen aan dit zoeken naar stilte én bij hun inbreng tijdens de stiltewandeling.  Na afloop werden ze uitgenodigd om de balans op te maken en die was unaniem positief: de natuur, de groepsenergie, de poëzie, … ondersteunde hen in hun zoektocht en bracht hen nieuwe inzichten en bij hun innerlijke stilte.

Ik voel me dankbaar in mijn rol als facilitator.

Heb jij ook zin om in groep te wandelen in stilte?  Er staan nog drie stiltewandelingen op het programma. Op 9 april en 23 april kan je zelfs in stilte een labyrint lopen, respectievelijk te Loppem en in hartje Brugge. Voel je welkom!

Van harte, Viviane Van Pottelberghe, 7 april 2015

Een gedachte over “Prikkelpad, labyrint … in stilte

Reacties zijn gesloten.