Voelbare stilte

365 dagen verwondering – DAG 90

12CL

In goed geregeld (dag 85) kon je lezen hoe ik samen met mijn zus afscheid nam van mama’s gave en goed. Voor de middag hebben mijn zus en ik dan vandaag de laatste hand gelegd aan het ledigen van mama’s kleerkast en werden de laatste meubeltjes weggehaald. Ook nu weer waren we beiden verrast over de vlotte gang van zaken.

Deze namiddag echter – ik was toen alleen – heb ik een ongewone, ongekende stilte ervaren toen ik plots geconfronteerd werd met de volledig lege flat. Eigenlijk kan ik niet écht beschrijven wat ik voelde toen ik – nadat ik de laatste dozen in mijn auto had gedeponeerd – de gordijnen sloot en even in de lege kamers liep. In die stilte voelde ik zowel haar aanwezigheid als haar afwezigheid. Een pallet van gevoelens ging door mij heen: van gemis, verdriet en vermoeidheid tot verbinding, opluchting en dankbaarheid. Maar ik voelde nog véél méér. Ik noem het dan maar … voelbare stilte.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 1 april 2015

(Bron foto: Immo MyHome)

Een gedachte over “Voelbare stilte

  1. Ik begrijp je maar al te goed.Ik zal het beeld niet vergeten toen ik de laatste keer de deur toe trok nadat ik alles gepoetst had bij het leeg maken van mama’s woning.

Reacties zijn gesloten.