365 dagen verwondering – DAG 75
Daar is de lente, daar is de zon, …
Bij het binnenkomen van Ter Loo vandaag, werd ik verwelkomd door deze rododendron die daar in al haar roze, broze pracht staat te bloeien. Zij zette de toon voor een prachtige namiddag waar acht vrouwen zich zouden buigen over een andere bewoner van dit prachtige domein: de buxus, ook wel ‘buksboom’ en ‘palmboompje’ genoemd. In het jaartraject boomoliën© gebruiken wij gemakshalve de naam ‘palm’ alhoewel die niets met (Zuiderse) palmen te maken heeft.
Op een gedeelte van het blote-voeten-pad waar onze geschoeide voeten de sneeuwklokjes kusten, maakten we een stilte wandeling waarbij we via enkele visualisaties kennis maakten met de kwaliteiten van ‘palm’. Onze wandeling eindigde in de omgeving van de kapel waar ik bij twee prachtige palmstruiken een laatste visualisatie heb begeleid.
Ter Loo is een zalige energetische plek, niet in het minst omdat we daar in de natuur de theorie aan de praktijk kunnen koppelen. Ook de voorbije maanden was het weer ons goed gezind. Al was de dag nog zo grijs, de zon was tijdens onze startoefening in de natuur telkens van de partij. Vandaag werkten we voor het eerst de ganse namiddag buiten. Dat belooft voor de volgende maanden!
Eind juni loopt dit jaartraject© ten einde. Ik wou zo graag in september een nieuw jaartraject© starten in Ter Loo, maar het voortbestaan van Ter Loo wordt in vraag gesteld wegens een gebrek aan financiële middelen om de exploitatie te financieren.
Wij – en velen met ons – hopen op een wonder, opdat dit prachtig gebied, de projecten die er werden ontwikkeld en de samenwerkingsverbanden die er zijn ontstaan, niet verloren zouden gaan.
Voor wie Ter Loo niet kent, dit staat op hun website te lezen:
In Ter Loo kunnen mensen ‘op verhaal’ komen… en hun verhaal komen doen…
We geven onze gasten een warm welkom, doen er alles voor opdat ze zich thuis zouden voelen.Ze mogen zijn wie ze zijn, ze krijgen onze tijd, onze liefde, ons geduld. Ze krijgen tijd en ruimte om te zoeken en om te groeien.We vertellen hen ook ons verhaal of ze voelen het in de manier waarop we hen verwelkomen.Ter Loo wil voor alle mensen die hier komen een open huis zijn, waarin ze de bedding kunnen voelen van waaruit we leven en werken.Vanaf 2014 schrijven we ons verhaal verder met aandacht voor zuiverheid in handelen en omgeving. Ter Loo wordt wat ecologischer in zijn benadering. Een groententuin wordt aangelegd volgens de principes van mengcultuur, we serveren steeds meer ecologisch verantwoorde maaltijden en aan onze gasten vragen we een handje toe te steken bij deze groei. We willen gasten uitnodigen om mee met ons creatief te zijn, Ter Loo mooier te maken met hun inbreng. Dat kan tijdens het verblijf hier, maar ook als bezoeker van ‘Het Andere Verhaal’, onze fonkelnieuwe pleisterplaats waar je met een lekkere hap of hartverwarmende slok én op verhaal kan komen, iets kan lezen én/of je creatieve zelf kan laten boven komen.Heel graag bieden wij ook onze sessies aan voor het lopen van ons Ervaringspad en ons Labyrint. Informeer er naar bij ons.Op die manier wil Ter Loo op vele manieren ‘voeding’ zijn op ieders weg…
Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 17 maart 2015
My 2 cents: Tijd voor een Healing Cirkel. xxx Leen