cohousingproject “Stoer Huus” in Brugge

365 dagen verwondering – DAG 56

IdRpqJbKc7MoAa6FbeBuSnxzGAQ6xKfYcs3Ef25YeLeYBSLaqTx4BztrdO3gQrRaXk3WShJ5mPeKA0NYm4Vi6k4AW7Zk3u2llZPTI3H759a30FFOzO2X1oIiTM7yJzlBsg

Cohousing was voor mij een begrip dat ik met Nederland associeerde tot ik vorig jaar vernam dat er ook in Brugge een groep mensen bezig is met zo’n project dat de naam “Stoer Huus” mee kreeg. In de loop van vorige week lieten een aantal van mijn vrienden weten dat ook zij plannen om in het cohousingproject Stoer Huus te gaan wonen. Dit woonproject spreekt hen erg aan omdat het in de Brugse binnenstad ligt én in het groen. Bovendien is Stoer Huus een woongemeenschap waarin de bewoners een intens buurtleven willen creëren, net zoals in de dorpskernen van vroeger.

Zij zijn echter nog op zoek naar buren.  Als jijzelf of mensen die jij kent geïnteresseerd zijn, neem dan gerust contact via info@stoerhuus.be of ga naar het Open Deur Weekend van Stoer Huus op vrijdag 27 februari van 17 tot 21 uur, zaterdag 28 februari en zondag 1 maart, telkens van 10 tot 17 uur in de Baliestraat 84 te brugge (het vroeger terrein “Sint-Gillis schoenen”).

Je ontvangt er uitleg over cohousing, je komt te weten wat er al gerealiseerd werd en wat de voorlopige plannen zijn.

Het Open Deur Weekend is immers de start van het eerste cohousing project in Brugge. “Stoer Huus” is een groep mensen die al een paar jaar met de realisatie bezig is.  Ze ontvangen je in de “villa” die zal omgebouwd worden tot gemeenschapshuis.

Je vindt hen op het internet en op Facebook.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 26 februari 2015

(Bron foto)

 

Advertenties

Een gedachte over “cohousingproject “Stoer Huus” in Brugge

  1. Wat een tof initiatief,dat kan men toch alleen een warm hart toedragen.Ik kom een 2 tot 3 maal per jaar in Brugge en kom dan zeker een keertje kijken.Heel veel succes toegewenst.

Reacties zijn gesloten.