Vermenigvuldigen door delen

365 dagen verwondering – DAG 51

Schermafbeelding 2015-02-20 om 20.36.17

Is het jou ook al opgevallen hoeveel spreuken (quotes) er tegenwoordig worden gepubliceerd én gedeeld op de sociale media? Het gaat over inspirerende, wijze, creatieve, motiverende, liefde, vriendschap en geluk spreuken, … kortom spreuken die je raken.

Geluk kan je vermenigvuldigen door het te delen, is er zo eentje. En dat is het wat ik – en wellicht velen – beogen met het delen van spreuken op de media waarop ik ben geregistreerd. Maar er worden niet enkel spreuken gedeeld.
Op deze blog deel ik zelf 365 dagen mijn verwondering. Sites die ik volg luisteren dan weer naar de naam: ‘Be Blissed, leven vanuit je hart’, ‘My world filled with happy things’, ‘Life is a gift’, ‘Zo simpel is dan geluk’, …

Naai-, kook-, knutsel-, fotografie- en andere zelfmaakblogs zijn niet meer weg te denken uit het internetlandschap. En bloggen over je hobby of passie is helemaal niet zo moeilijk. Iedereen kan het leren en hoe langer je het doet, hoe makkelijker het wordt. Bovendien worden blogs ook steeds serieuzer genomen en zijn ze voor vele lezers een dagelijkse en onuitputtelijke bron van inspiratie las ik op de site van Femma die een werkboek uitgeeft: Make it! Blog it! Share it!

Deze namiddag had ik nog een gedachtenwisseling met een hartsvriendin over het delen op sociale media – meer bepaald over het delen zonder daaraan voorwaarden of verwachtingen te koppelen. Een heel boeiend gesprek dat nu nog nazindert! Naast het delen op sociale media hecht ik immers veel waarde aan wat ik persoonlijk – en binnen de jaartrajecten boomoliën die ik begeleid – met anderen deel en omgekeerd, want de inzichten die uit dit delen voortvloeien vermenigvuldigen zich ook.

(Bron foto)

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 20 februari 2015