Compliment aan jezelf en anderen

365 dagen verwondering – DAG 28

together

Van september tot juni begeleid ik twee jaartrajecten boomoliën© en voor elke groep is er een besloten blog.  Vanavond postte ik op zo’n besloten blog de ervaringen die de deelnemers

vorige week hadden gedeeld na een maand werken met de olie van Rozenbottel. Eén van de deelnemers had het over een compliment geven aan jezelf en anderen = 365 dagen kerstmis vieren = 365 dagen vrede, licht en liefde.

Het bracht mij bij het thema waarover ik vanmorgen een sprinter had geschreven in mijn creatief dagboek (synchroniciteit!): hoe ga ik om met complimenten?

Gisteren kreeg ik op twee verschillende momenten een compliment van twee zussen. Voelde ik mij aanvankelijk wat verlegen, ik liet het compliment wel binnen maar vond het nodig om het te minimaliseren. Waarom hield ik het niet bij een kort dank-je-wel want het compliment was gemeend, vroeg ik mij vanmorgen af.  Neem ik de anderen ernstig als ik hun compliment weg wuif? Is dit valse bescheidenheid of gun ik mezelf dat compliment niet?

hsfile_270130

Op mijn visionboard dat ik vorige zaterdag maakte staat o.m. in de natuur leren we wie we zijn. Op deze blog had ik het reeds eerder over Resonantie en dat ik mensen laat ontdekken hoe hun energie resoneert op de energie van bomen. Laat ik dus maar de natuur als spiegel gebruiken!

We zijn allen met elkaar verbonden zoals ook bomen met elkaar verbonden zijn.

10940496_903090059725160_5375509166549948801_n

Als ik iemand welgemeend een compliment geef dan betekent dit, dat iets in mij resoneert op iets van die ander, dat ik een kwaliteit of een talent zowel in mij als in die ander eer.  Omgekeerd geldt dit ook.  Als ik die kwaliteit of dit talent in mij wegwuif dan wuif ik dit ook weg bij die ander.  Gisteren was creativiteit aan de orde.  Het doet er eigenlijk niet toe hoé die creativiteit zich veruitwendigt.  Het gaat er over dat er energie opborrelt en dat de ene persoon dit herkent bij de andere al is de ‘vorm’ anders. Het gaat over resonantie, energie die vibreert tussen twee mensen.  Ik laat dit toe tussen mij en bomen.  Heb ik dan angst om die resonantie te erkennen tussen mij en mensen die op eenzelfde energie vibreren?

Nu ik die resonantie heb herkend ben ik in staat om die ook te erkennen en die te eren.  Dan laat ik mijn angst los en verwelkom ik liefde. Dan wordt zowel een compliment geven aan mezelf en aan anderen als een compliment van anderen krijgen dagen vol vrede, licht en liefde!

Van harte, Viviane Van Pottelberghe

(Bron quote)
(Bron foto’s: Facebook)

 

 

Een gedachte over “Compliment aan jezelf en anderen

  1. Super. Af en toe is er wel een een moment voor een compliment en dit doet deugd. Zowel voor de gever als voor de ontvanger. dan heb je een ‘lemniscaat’ beweging. Zo voel ik dit aan.

Reacties zijn gesloten.